خاطرات ما و سوره مبارکه قمر
پدیدآورنده: سميه افشار، با همکاري احمدرضا اخوت
مشخصات نشر: تهران: نشر قرآن و اهل بيت نبوت (ع)، ۱۳۹۶
مشخصات ظاهری: ۵۸ ص
شماره دیویی:الف ش/761ق 18/297
معرفی کتاب:
بچه که بودیم دست بزرگترها را محکم میگرفتیم، میترسیدیم تنها از خیابان رد شویم، ماشین ها با سرعت میآمدند و ممکن بود خدای ناکرده اتفاقی بیفتد که دیگر پشیمانی سودی نداشته باشد.
بچه که بودیم گفته بودند به حرف بزرگترها گوش کنید و بگویید چَشم، بالاخره بزرگترند، بیشتر می فهمند، عاقل ترند و صلاح شما را میخواهند; اگر گوش نکنید ممکن است خدای ناکرده اتفاقی بیفتد که دیگر پشیمانی سودی نداشته باشد.
بچه که بودیم با هر اتفاق کوچکی به هیجان آمده و متعجب میشدیم.
بچه که بودیم هر چیز کوچکی خوشحالمان میکرد.
بچه که بودیم حتی راه رفتن مورچه هم برایمان جالب بود.
چه روزگاری است روزگار بچگی.
روزگار آموختن، تجربه کردن، صداقت و اطاعت.
اما امان از بزرگی. از روزی که حس کنیم بزرگ شدهایم و مستقل، احتیاج به کسی نداریم و خودمان همه چیز را میدانیم، خودمان بلدیم، خودمان میفهمیم و بالاخره که عقل کل هستیم و منبع موثق علم، یک همه فن حریف تمام عیار. بزرگی و کوچکی فراموشمان میشود، با تجربه و بی تجربه برایمان یکی میگردد، ریش سفید، گیس سفید برایمان رنگ میبازد، معلم و شاگردی را بدرود گفته و خود بر کرسی تدریس آنچه نمیدانیم مینشینیم. از هر چیز کوچکی به شعف نیامده، حتی اتفاق های بزرگ هم متعجبمان نمیکند. روزمرگی تمام حس و خیالمان را میبلعد. پرنده کوچک خیال در قفس بی عقلی هایمان میمیرد و حس های قشنگ زندگی به سرپنجه تدبیر بی تدبیریمان خفه میگردد.
طعم ها همه یکی شده، رنگ ها در بی رنگی روزگار رنگ باخته، شب و روز به هم آمیخته شده، گوش هایمان کر، چشم هایمان کور، محو در منطق بی منطق خود ساخته، اما و اگر و چون و چرا میکنیم. و این داستان زندگی همه بزرگترهایی است که دیروزشان را فراموش کرده و به فردا نمیاندیشند و حال را به تمسخر کردن خود و دیگران سپری میکنند. همانانی که در پیچ و خم زندگی همه چیز را در هم تنیده و گرفتار سختی ها شده، و در گیر و دار زندگی غافل از تمام نشانه ها، آیه ها، پندها، اتفاقات و حوادث مسحور دنیا شدهاند.
سوره مبارکه قمر روایتگر سحرزدگانی است که غافل از حقیقت ثابت عالم آیه ها را سحر می خوانند و برای مبارزه علیه حق به پا میخیزند. این سوره با آسان خواندن تمام حقایق ثابت عالم و توجه دادن به دیدن حقیقت، گذشته تمام انسان های فراموشکار را مرور میکند. سوره مبارکه قمر، قصه غصه دار معصیت ها، نافرمانی ها و فراموشی هاست. فراموش کردن خود و دور شدن از جایگاه صدق نزد ملیک مقتدر.
خواندن این سوره درمانی برای این دوری است. به همین دلیل در فضلیت خواندن این سوره از پیغمبر گرامی اسلام آمده است، « هرکس سوره اقتربت را یک روز در میان بخواند روز قیامت درحالی برانگیخته میشود که صورتش همچون ماه در شب بدر است، و هرکس آن را هر شب بخواند افضل است، و در قیامت نور و روشنایی صورتش بر سایه خلایق برتری دارد. » (برداشتی از مقدمه کتاب ، ص. 11 و 12 و 13)