خاطرات ما و سوره مبارکه نباء
پدید آورنده: سميه افشار با همکاري احمدرضا اخوت
مشخصات نشر: تهران: نشر قرآن و اهل بيت نبوت (ع)، ۱۳۹۶
مشخصات ظاهری: ۵۳ ص
شماره دیویی: الف ش /266 ن 18 /297
معرفی کتاب:
وقتی سرش را بالا گرفت و چشمانش را باز کرد هیچ چیزی نمیتوانست ببیند. اشکهایش غلیان احساسش را نشان میداد و پرده ای شده بود مقابل چشمانش. با هر دو دست پرده خیس را کنار زد تا بهتر ببیند. گفته بودند « چون به حریم حرم وارد شدید سر به زیر اندازید تا برسید مقابل خانه. بعد سر بلند کنید تا اول چیزی که میبینید خانه خدا باشد. خانه یار، کعبه آمال»
اما او، حالا، اینجا، مقابل خانه ایستاده بود و اشک مجالش نمیداد برای دیدن. از شدت گریه بر زمین افتاد. زانو بر زمین زده و سر به زیر انداخته. زمین زیرپایش از اشک چشمانش، تر شده بود و قلب هر بینندهای را میلرزاند. فریاد زد « حق داری مهلتم ندهی برای دیدن خانهات. آخر عمری خانه قلبم را به رویت بسته بودم. حال میخواهم چشمهایم را با آب وجود بشویم و جور دیگر ببینم. خانه ات را، تورا، خود را، و تمام عالم را. میخواهم چشم بشویم و جسم را طاهر کنم، تا قلبم را تو طاهر کنی; تا خالی شود از غیر خودت. آخر آمدهام آدم شوم».
سوره مبارکه نباء با دگرگون کردن واژهها و چیزهایی که میشناسیم دری میگشاید به سوی دنیایی جدید با رنگ و بویی خاص. دنیایی که رنگ روزمره ما را ندارد. جهانی که زمین و آسمان و کوه و رودش هریک کارکردی دیگر دارند.
اگر بر سر سفره مبارکه نباء بنشینیم، خبری عظیم میشنویم از واقعهای بزرگ. بر سر سفره این سوره مردی میبینیم به هیات آدمی مانند من و تو، اما با باطنی به عظمت قیامِ قیامت که سکوتش کوهها را جا به جا میکند و امتش عالم را دگرگون. مردی که مولود کعبه است و بوتراب میخوانندش، ابوترابی که ابوالحیات است و جان بخش و روح بخش عالم. آنچنان که خبر ولایت او و عالم گیر شدن امتش زمین و زمان را زیر و رو میکند.
در حدیثی از پیغمبر گرامی اسلام صلی الله و علیه و آله آمده است: « کسی که سوره عم یتساءلون را بخواند خداوند از نوشیدنی خنک و گوارای بهشتی در قیامت سیرابش میکند».
و در حدیثی از امام صادق علیه السلام میخوانیم: « کسی که همه روز سوره عم یتساءلون را ادامه دهد سال تمام نمیشود مگر اینکه خانه خدا را زیارت میکند! »
و نیز در حدیث دیگری از رسول خدا صلی الله و علیه و آله نقل شده که فرمود: « کسی که آن را بخواند و حفظ کند حساب او در روز قیامت (چنان سریع انجام میگیرد که) به مقدار خواندن یک نماز خواهد بود. ».(برداشت از مقدمه کتاب)