رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه معارف رضوی از اهداف پژوهشکده اسلامی است.
سرپرست پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه علوم و معارف رضوی از اهداف و چشم اندازهای این پژوهشکده است.
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام مهدی مردانی گلستانی در نشست خبری که امروز با حضور اصحاب رسانه در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین فرایندها، فعالیتها و شیوه جذب هیئت علمی پژوهشکده اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی پرداخت و عنوان کرد: این پژوهشکده از سال 75 از سوی شورای آموزشی عالی وزارت علوم مجوز قطعی را دریافت کرده است، اما فعالیت جدی آن از سال 96 آغاز و نخستین فراخوان جذب هیئت علمی از شهریور ماه سال جاری منتشر شده است.
وی خاطرنشان کرد: این پژوهشکده در 5 محور، مطالعات خود را آغاز کرده است که امام رضا(ع)، زیارت، وقف و نذر، آستان قدس رضوی و انقلاب اسلامی از جمله آن¬هاست و این محورها رویکرد کلان پژوهشکده است.
این مقام مسئول جهتگیری و تمرکز پژوهشهای پژوهشکده را بر موضوع علوم و فرهنگ رضوی دانست و ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در خصوص علوم رضوی باید به آن توجه داشت، فهم و تحلیل احادیث امام رضا(ع) است؛ زیرا در زمینه گردآوری احادیث این امام همام، پژوهش ها و فعالیت های بسیاری انجام شده است، اما در مقام فهم و تحلیل احادیث رضوی نیازمند موضوع شناسی هستیم.
وی افزود: پژوهشکده علوم اسلامی دارای سه گروه پژوهشی است که اهدافی همچون گسترش فرهنگ اهل بیت(ع)، تولید و ترویج علوم اسلامی، تربیت و توانمند سازی پژوهشگران نخبه را دنبال میکند.
تامین دغدغههای فکری زائران
سرپرست پژوهشکده علوم اسلامی بنیاد با بیان اینکه صدها هزار زائر به بارگاه نورانی ثامن الحجج (ع) مشرف میشوند و مبلغان بیشماری در راستای ترویج معارف رضوی مشغول به فعالیت هستند، گفت: این فعالیتها نیاز به پشتوانه فکری دارند که دغدغه این پژوهشکده تامین نیازهای فکری و پاسخگویی به شبهان دینی زائران است.
وی با بیان اینکه این پژوهشکده با سه گروه علمی مشغول به فعالیت است و در حال حاضر در مرحله جذب نخبگان جوان در این پژوهشکده هستیم، گفت: مجوز اولیه جذب ما نفر 12 است که از این تعداد 5 نفر جذب شده است و در حال جذب 7 نفر دیگر هستیم.
حجتالاسلام مردانی گلستانی به شرایط جذب هیئت علمی در این پژوهشکده اشاره و خاطرنشان کرد: فرایند جذب برای برادران و خواهران در حال انجام است و در حال حاضر از 80 متقاضی جذب، 40 نفر به مرحله مصاحبه راه یافتند.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیتهای انجام شده در این پژوهشکده گفت: از آنجایی که در آغاز راه هستیم، تمرکز این پژوهشکده به دنبال کارهای زیر ساختی بوده که در همین راستا، مهم ترین بحث، تنظیم اساسنامه پژوهشکده است.
وی افزود: به همین منظور، جلسات متعددی با اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شده است و پیشنویس اساسنامه این پژوهشکده آماده شده که پس از تصویب در هیئت امنا برای اخذ مجوز وزارت علوم، اقدام خواهد شد.
طراحی مسئلههای کاربردی با محوریت علوم رضوی
مردانی گام دیگر فعالیتهای این پژوهشکده را موضوعشناسی پژوهش برشمرد و گفت: کار پژوهشکده در ابتدا شناسایی حوزه های پژوهش و در گام بعدی استخراج مسئلههای پژوهشی است، از همین رو طراحی مسئلههای کاربردی با محوریت علوم رضوی از دیگر فعالیتهای این مرکز است.
سرپرست پژوهشکده اسلامی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: با مشورت اساتید به چند موضوع محوری در پژوهش رسیده ایم که این موضوعات دست مایه های اولیه ما برای پژوهش است و قطعا باید این مسیر مطالعاتی را ادامه دهیم تا به موضوعات کاربردی و مورد نیاز جامعه برسیم.
وی افزود: برای نمونه ما درباره فقهالحدیث، مشکلالحدیث و اختلافالحدیث که از موضوعات مرتبط با احادیث رضوی است مشغول به فعالیت هستیم و تا کنون مسائل پژوهشی متعددی را کشف و طراحی کردهایم.
این مقام مسئول ادامه داد: خروجی پژوهشهای انجام شده در این پژوهشکده، در قالب کتاب، مقالات و برگزاری کنفرانس، سمینار و نشستهای علمی به مخاطبان ارائه خواهد شد.