چالشهاي دين ( کانون انديشه جوان؛ ۱۴۷؛ مجموعه از چشم انداز امام علي (ع)؛ ۳۸)
پدید آورنده: فضلالله حسيني
مشخصات نشر: تهران: مؤسسه فرهنگي دانش و انديشه معاصر، ۱۳۸۱
مشخصات ظاهری: ۹۲ ص
شماره دیویی: چ 577 ح 951 / 297
معرفی کتاب:
حکومت کوتاه مدت اما پر حادثه و شگفت انگیزِ امیرمومنان از زاویه های گوناگون قابل بررسی است. ریشهیابیِ چالش ها و سقوط ظاهری این حکومت، یکی از این زمینه ها به شمار میآید.
مراد از سقوط، شهادت حضرت امیر(ع) و متوقف شدن و ناتمام ماندنِ این حکومت است نه نابودی; زیرا آموزه ها و رهاوردهای هیچ حکومتی چنین پایدار نبوده است.
چه کسانی، با چه نوع گرایش فکری، بیش از همه در براندازی این حکومت نقش داشتند؟ امام(ع)، بر اساس چه دیدگاهی و با تمسک به چه اصلی، حاضر شد جان خود و یاران عزیزش را تقدیم کند و حتی حکومتش را در معرض چالش های سخت و ویرانگر قرار دهد، اما نظر برخی از سیاست بازان را نپذیرد؟
چرا بسیاری از یاران پیامبر(ص) با امام همراهی نکردند و حتی به جمع دشمنان دیرین دین پیوستند؟ چرا مردم که بهره مندان اصلیِ حکومتِ امام بودند، وی را تنها گذاشتند؟
یافتن پاسخی درست برای پرسش های بالا، به ویژه در زمان ما که عصر حاکمیت ولایت محور شیعیان در ایران است، بسیار سودمند و سرنوشت ساز مینماید; زیرا محورِ اساسیِ چالش های دوران امام(ع)، مرز خودی و غیر خودی، حق و باطل، درست و نادرست، اسلامی و ضد اسلامی، دینی و الحادی و نیز دین خالص و دین التقاطی را مشخص می سازد; ما را با جریان های فکری حال و آینده آشنا میکند و در تدوین برنامه هایی درست برای دولت اسلامی یاری میدهد. نوشتار حاضر، با بررسی گفتارها و رفتارهای امام(ع)، در جهت کشف دیدگاهِ محوری حضرت در حکومت و پاسخ به پرسش های یاد شده گام بر می دارد. (برداشت از مقدمه کتاب ص. 11 و 12)