تفسیر سوره برائت احیای معانی اجتماعی و سیاسی قرآن را به دنبال دارد.
آیین معرفی کتاب «تفسیر سوره برائت» مقام معظم رهبری با حضور آیتالله محمدی ریشهری رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
به گزارش آستان نیوز، آیتالله محمدی ریشهری در آیین معرفی کتاب تفسیر سوره «برائت» که با حضور اساتید حوزه علمیه، طلاب و دانشجویان و جمعی از مسئولان آستان قدس رضوی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، گفت: کتاب تفسیر سوره برائت مقام معظم رهبری اثری ارزشمند است که زحمات بسیاری برای تدوین آن کشیده شده است.
وی ابراز کرد: این کتاب آنچنان پایبند اصول و مبانی خود در تفسیر است که میتوان روش تحصیل را از دل خود تفسیر استخراج کرد. روشی که آیتالله خامنهای در این تفسیر به کار برده تفسیر اجتهادی است که در آن به سخنان اهلبیت(ع) نیز استناد شده است.
محمدی ریشهری افزود: در این کتاب چند نکته وجود دارد اول اینکه این تفسیر در گروه تقسیمبندی تفاسیر متوسط قرار دارد یعنی نه تفسیر بلند است و نه تفسیر کوتاه و مختصر و همین امر باعث شده بود که در زمان برگزاری کلاسهای تفسیر سوره برائت آیتالله خامنهای مسجد ملا جعفر مملو از جمعیت شود.
وی ابراز کرد: کتاب تفسیر سوره برائت در واقع حاصل یک تدریس است و احیاء معانی اجتماعی و سیاسی قرآن را در پی دارد. مطالب این کتاب از رهگذر یک تفسیر ناب به درس تبدیل شده است.
تولیت حرم عبدالعظیم حسنی ابراز کرد: قدرت خطابه و بیان رهبری در تفسیر آیات و همچنین تسلط فوقالعاده ایشان به زبان فارسی باعث شده ساده سازی این متن تفسیری به سرانجام برسد.
وی اظهار کرد: تفاوت ساختار و زیرساخت در تفسیر قرآن مقام معظم رهبری وجود دارد و آنچه مخاطب می بیند ساختار است و جنبه هدایتی دارد، اما مخاطب از ورای ساختار زیرساخت را میبیند و متوجه میشود کلام مفسر در عین سادگی از پشتوانه علمی و مطالعه عمیق برخوردار است.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث در ادامه با اشاره به بخشی از تفسیر سوره برائت بیان کرد: در نظر رهبر معظم انقلاب آمده است که جهاد مظهر ایمان کامل است و این بیان به روشنی میفهماند که این سوره خطاب به مسلمانان است، چرا که میگوید مومن شوید که ایمان مقدمه اصلی جهاد است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در تفسیر مقام معظم رهبری آیات قرآن از زوایای مختلف هدف تفسیر قرار گرفته، بر خلاف بسیاری از تفاسیر که از یک زاویه و با اختلاف در سایر حوزههای بیان می شود.
وی اضافه کرد: یکی از نکاتی که در رابطه با ویژگیهای تفسیر سوره برائت میتوان گفت، این است که داشتن مقام تعبد در تفسیر است. ایشان در این تفسیر به روش صحیح به تفسیر آیات پرداخته است.
محمدیریشهری در پایان پیشنهاداتی در رابطه با تدوین کتاب تفسیر سوره برائت ارائه کرد و گفت: ارجاعات و آدرسهای موجود در این کتاب نیاز به تکمیل دارد و همچنین در این کتاب استفاده از ترجمه آیات نیز باید به درستی معین شود.