قدیمی‌ترین نسخ خطی موجود در گنجینه رضوی با محوریت سیره پیامبر اکرم(ص) رونمایی شد
۱۳۹۸-۰۸-۲۲
قدیمی‌ترین نسخ خطی موجود در گنجینه رضوی با محوریت سیره پیامبر اکرم(ص)  رونمایی شد

قدیمی‌ترین نسخ خطی موجود در گنجینه رضوی با محوریت سیره پیامبر اکرم(ص) رونمایی شد.

 

سی و سومین برنامه «سهشنبههای فرهنگی» آستان قدس رضوی به مناسبت ولادت حضرت رسول اکرم(ص) و هفته وحدت، با رونمایی و معرفی از «قدیمیترین نسخههای خطی ایران با موضوع سیره پیامبر اکرم(ص) موجود در گنجینه رضوی» برگزار شد.

 

به گزارش آستان نیوز، سیدرضا صداقت حسینی کارشناس کتب خطی در این برنامه فرهنگی که با حضور جمعی از هنرمندان عرصه خطاطی، مدیران و کارشناسان سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگزار شد، ضمن اشاره به برخی از نسخ خطی ارزشمند موجود در گنجینه رضوی، به سایر منابع خطی موجود در کتابخانه‌های معتبر جهان پیرامون سیره رضوی اشاره داشت.

وی در این برنامه گنجینه ارزشمند آستان قدس رضوی به عنوان یکی از غنی‌ترین و نفیس‌ترین مراکز کتابخانه‌ای، موزه‌ای و گنجینه اسناد در منطقه و جهان اسلام معرفی کرد که آثار و کتب خطی بسیار ارزشمندی به لحاظ قدمت، منحصر بودن، دستخط علما و مشاهیر، آرایه‌های هنری در موضوعهای اخبار، ادعیه، ادبیات، تفسیر، تجوید، حکمت، کلام، تاریخ، جغرافیا، منطق، فقه، لغت، صرف و نحو و اخلاق در آن نگهداری می‌شود.

صداقت حسینی تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به 2 هزار 700 نسخه در موضوع تاریخ به زبانهای فارسی و عربی در این گنجینه نگه‌داری می‌شود که به شرح و تبیین مباحث مختلف تاریخ اسلام و سیره و سرگذشت‌نامه پیامبر اکرم(ص) و سایر ائمه معصومین (ع) پرداخته است.

کارشناس کتب خطی در ادامه به معرفی نسخ خطی با موضوع سیره رضوی که در برنامه سه شنبه‌های فرهنگی مورد رونمایی قرار گرفت پرداخت.

وی کتاب «الرَّوضُ الاُنُف فی شرح السیرة النبویة» را یکی از نسخه‌های خطی بسیار نفیس و کهن گنجینه رضوی عنوان کرد که به مبحث سیره حضرت پیامبر(ص) پرداخته و توسط عبدالرحمن بن عبدالله سهیلی (508-581ق) به نگارش درآمده و در قرن 8 هجری قمری در 223 برگ کتابت شده است.

این کارشناس همچنین نسخه «عُیونُ الأَثَر فی فنونِ المَغازی والشَّمائِلِ والسِّیَر» تألیف محمد بن محمد؛ معروف به ابنِ سَیّدِالناس (671-734ق) را از دیگر نفایس این مجموعه برشمرد و گفت: در حال حاضر قدیمی‌ترین نسخه خطی عُیونُ الأَثَر موجود در ایران، در گنجینه رضوی نگه‌داری می‌شود که این نسخه ارزشمند به خط نسخ در سال 804 هجری قمری در 291 برگ کتابت شده است.

«انسانُ العُیُون فِی سیرَةِ الأمینِ المَأمون» تألیف علی بن ابراهیم حلبی(975-1044ق) دیگر اثر رونمایی شده در این جلسه فرهنگی بود که وی در خصوص آن توضیحاتی را ارائه داد.

صداقت حسینی این نسخه را که قدیمی ترین نسخه خطی آن در ایران است مشتمل بر مطالب مربوط به سیره، نسب، اخبار و افعال حضرت پیامبر اکرم(ص) عنوان کرد که به خط نسخ در سال 1099 هجری قمری توسط اسماعیل قَصری مالکی کتابت شده است

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://news.razavi.ir/fa/174658/%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%86%D8%B3%D8%AE-%D8%AE%D8%B7%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D9%86%D8%AC%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%B1%D8%B6%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید