معرفی و رونمایی از قاموس کتاب مقدس، چاپ 1473 میلادی، موجود در گنجینه رضوی
۱۳۹۸-۱۰-۰۴
در سی و نهمین برنامه سه ‎شنبه ‎های فرهنگی

«قاموس کتاب مقدس» قدیمی‌ترین نسخه چاپی موجود در کشور رونمایی شد

همزمان با ایام میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) سی و نهمین برنامه «سه‎ شنبه ‎های فرهنگی» سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی که در محل موزه قرآن و هدایای مقام معظم رهبری برگزار شد، با معرفی و رونمایی از قاموس کتاب مقدس، چاپ 1473 میلادی، موجود در گنجینه رضوی همراه بود.

 قریب به 2 هزار نسخه کتاب قدیمی و نفیس در کتابخانه لاتین کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی وجود دارد که تاریخ چاپ آن‎ها قبل از 1900 میلادی است.
«قاموس کتاب مقدس» واژه‎نامه انجیل یکی از قدیمی‎ترین کتاب‌های موجود در مخزن کتاب‎های خارجی است که همزمان با اختراع صنعت چاپ پنج سال پس از مرگ گوتنبرگ؛ مخترع  صنعت چاپ در اروپا در  سال 1473 میلادی چاپ شده است.
این اثر به خط و زبان لاتین نگاشته شده و در ابتدای آن یادداشتی از اهداکننده مرحوم سید جلال ‎الدین تهرانی، در خصوص خرید این کتاب در سال 1956 میلادی از بروکسل وجود دارد و در آخر آن نیز یادداشتی به زبان  انگلیسی به تاریخ 1988 میلادی از مسیو ژان آر. میشو مشاهده می‎شود که این اثر فوق ‎العاده نفیس را خلاصه‎ای از کتاب برادران رانر می‎داند که با نام «قاموس کتاب مقدس» در ششم آوریل 1473 در نورمبرگ آلمان به چاپ رسیده است.
این اثر نفیس که یکی از قدیمی‌ ترین آثار چاپی موجود در کشور محسوب می شود، در قطع رحلی و 280 برگ به صورت دو ستونه و 57 سطری نگاشته شده و هر پاراگراف با حروف درشت فانتزی به شنگرف آغاز شده است.
علاوه بر«قاموس کتاب مقدس»، کتاب‎های نفیس دیگری به زبان‎های ایتالیایی و لاتین موجود است که تاریخ چاپ آن‎ها مربوط به قرن های 15، 16، 17، 18 و 19 میلادی است و همچنین کتابی به زبان فرانسه، در موضوع افکار و عقاید مذهبی که تاریخ چاپ آن 1614 میلادی است.
همچنین کتاب دیگری از مجموعه آثار شکسپیر به زبان انگلیسی در این مجموعه موجود است که در سال 1622 میلادی در لندن به چاپ رسیده است.
بیشتر این کتاب‎های قدیمی، مربوط به سده‎های 15 تا 20 میلادی است که توسط دانشمندان و شخصیت‎های علمی، فرهنگی و سیاسی، اهدا شده و از جمله این افراد می توان به استاد محمود فرشچیان، دکتر لباف و بانو، میرزا رضا خان نایینی، میرزا حسن خان قزل ایاغ، سید جلال‎ الدین تهرانی و دکتر مریم میرهادی اشاره داشت که تعداد زیادی قرآن و کتاب به زبان‎های مختلف به مجموعه آستان قدس رضوی اهدا کرده اند.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://news.razavi.ir
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید