نشست نقد کتاب «تحلیل همانندناپذیری(اعجاز) قرآن در آموزههای قرآن و سنت» به همت دفتر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد.
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین فتحالله نجارزادگان، مؤلف کتاب «تحلیل همانندناپذیری(اعجاز) قرآن در آموزههای قرآن و سنت» در این نشست که روز گذشته در دانشکده الهیات دانشگاه پردیس فارابی برگزار شد، به نوآوریها و ویژگیهای این کتاب پرداخت.
وی عنوان کرد: در این اثر سعی شده، تعریف معجزه بر اساس آیات قرآن، بازخوانی، بازنویسی و بازسازی شود، زیرا تعریفی که متکلمان و مفسران ارائه کردهاند، باید کامل شود.
حجتالاسلام نجارزادگان با بیان اینکه در این اثر معجزه تنها در خصوص انبیاء دیده نشده بلکه در مورد اوصیاء نیز به اثبات رسیده است، گفت: نوآوری دیگر، بحث نیاز به معجزه است؛ چون ما نیاز به انبیاء و وحی داریم پس به معجزه هم نیاز داریم؛ از این رو این اثر برای اثبات نیاز به انبیاء از راه انسانشناسی وارد شده است، ابعاد وجودی انسان را بررسی کند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی ما نیازمند وحی هستیم، نیاز به یک سند داریم که سند صدق و کارت شناسایی برای آورنده وحی باشد تا سند صدق او باشد.
این نویسنده تصریح کرد: در این کتاب به شدت بر این مسئله تکیه شده که معجزه فقط سند صدق نیست، بلکه انبیاء، الگو و مربی هستند و پیروی از این الگو نیازمند اطمینان قلبی است که اطمینان قلبی نیز برای افراد مختلف، متفاوت است.
وی در ادامه به مهمترین دلیل برای اعجاز قرآن اشاره کرد و گفت: معجزه برای حصول اطمینان قلبی است تا انسان با تمام وجود در پیشگاه انبیاء الهی تسلیم شود و به سعادت ابدی برسد. نوآوری دیگر این کتاب، استناد به کلام خدا در مورد ابعاد اعجاز قرآن است.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به روایتی از امام هادی(ع) مبنی بر اینکه قرآن در مواعظ و حکمت معجزه است، افزود: نوآوری دیگر پاسخگویی به یک شبهه است؛ زیرا بهانهجویان میگویند آنچه دستاورد شخصی به نام پیامبر(ص) است، محصول نبوغ ذاتی ایشان است و نه محصول آسمان؛ در این اثر نقدی بر این نظر نوشته شده است.
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف قرآن و حجتالاسلام والمسلمین علی راد، دانشیار دانشگاه پردیس فارابی به نقد کتاب «تحلیل همانندناپذیری(اعجاز) قرآن در آموزههای قرآن و سنت» پرداختند.