تصویرگری در ایران بعد از اسلام و با کتابت قرآن کریم آغاز شد
۱۳۹۸-۱۰-۱۱
برنده جايزه هانس كريستين آندرسن در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع):

تصویرگری در ایران بعد از اسلام و با کتابت قرآن کریم آغاز شد

 
برنده جايزه هانس كريستين آندرسن با بیان اینکه تا پیش از اسلام در آثار و نوشته ها عوامل تزیینی وجود نداشت، گفت: تصویرگری و استفاده از عوامل تزیینی و بصری در ایران، بعد از اسلام و با کتابت قرآن کریم آغاز شد.

استاد فرشید مثقالی تصويرگر كتاب‌هاي كودك و نوجوان و برنده ايراني جايزه هانس كريستين آندرسن در همايش علمي «شكوه شعر و تصوير در آثار ادبي كودك و نوجوان» که به میزبانی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: بعد از اسلام کاتبان برای تقسیم بندی آیات و سوره های قرآن کریم از عوامل تزیینی و بصری استفاده کردند؛ سپس کار تصویرگری و استفاده از عوامل بصری در دیگر کتاب های علمی ورود پیدا کرد.
این استاد دانشگاه گفت: تصویرگران معنی و یا متنی را که شامل کلمات و معانی ذهنی است با استفاده از شکل و تصویر، به مخاطب عرضه می کنند.

هدف تصویرگری، روشن کردن متن است
استاد مثقالی با تأکید بر اینکه هدف از تصویرگری روشن کردن متن است، اظهار کرد: متن متعلق به دنیای مفاهیم است و تصویر به دنیای ملموس و مشخص ارتباط دارد. در واقع تصویرساز مفهوم را به شکل و فرم خاصی تبدیل می کند.
برنده ايراني جايزه هانس كريستين آندرسن با بیان اینکه تصویرساز در واقع یک نوع جان و زندگی مشخص به یک متن می دهد، گفت: متن اطلاعات خطی و متوالی است که در طول زمان به مخاطب منتقل می شود و تصویر یک مجموعه اطلاعات را به طور موازی و هم زمان به مخاطب منتقل می کند.

به گفته این استاد دانشگاه ارتباط با مخاطبین کودک بدین معنی است که یاد بگیریم چه نوع تصاویری برای آنها قابل شناخت و قابل درک هستند؛ از این رو برای تصویرگری یک کتاب باید ابتدا متن مورد نظر را به صورت دقیق بخوانید و آن را درک کنید. سپس بخشی از متن را برای تصویری انتخاب کرده و در نهایت کار طراحی و تنظیم ساختاری عناصر نسبت به یکدیگر را انجام دهید.
وی به معرفی ارتباط نوشته و تصویر پرداخت و گفت: کتاب مصور، مجموعه ای از نوشته و تصویر است؛ گاهی کتاب ها بدون متن هستند و تنها با تصویر مفاهیم را بیان می کند و گاهی با معدود تصاویر و دارای متن زیاد هستند.

طراحی تصاویر، از عناصر خلق یک کتاب مصور

استاد مثقالی در خصوص طراحی تصویری داستانی (استوری بورد)، توضیح داد: طراحی تصویری داستانی یکی از مهم ترین عناصر خلق یک کتاب مصور به شمار می آید و در چنین کتاب هایی متن و تصویر به هم وابسته هستند.
به گفته این تصویرگر برجسته کشور، طراحی تصویری داستانی این امکان را می دهد تا از ابتدای کار، تصویری کلی از ارتباط متن ها و عکس ها پایه ریزی شود.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://news.razavi.ir/fa/202144
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید