مرور و تثبیت آیات قرآن در کنار تحصیل پزشکی
۱۳۹۸-۱۰-۲۹
 
محمدمهدی ظهوری، حافظ کل قرآن و دانشجوی رشته پزشکی می‌گوید:
محمدمهدی ظهوری، اهل تبریز، مدتی است در تهران در رشته پزشکی تحصیل می‌کند، او با روش بصری در مدت ۲۲ ماه، کل قرآن را حفظ کرده است و همچنان، مرور همیشگی داشته و در مسابقات قرآن نیز حضوری فعال دارد.

محمد‌مهدی ظهوری، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران، حافظ کل قرآن است. او آذرماه امسال برای نخستین‌بار در سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان حضور یافت.

ظهوری در این جشنواره در رشته حفظ ۲۰ جزء اول قرآن شرکت کرده بود، چیزی که در میان حافظان کل قرآن مرسوم است و قطعا چرایی آن به دلیل محک تثبیت محفوظاتشان در ۲۰ جزء اول است و از سوی دیگر به دلیل اینکه طبق آیین‌نامه مسابقات، اگر در رشته حفظ کل، رتبه  بیاورند، دیگر امکان حضور در رشته پائین‌تر را ندارند.

او متولد سال ۷۷ است و درباره روش حفظش، اظهار کرد: سال ۱۳۹۰ نزد استاد محمد زارعان در شهر تبریز، شروع به حفظ قرآن کردم. استاد زارعان، روش بصری را به شاگردانش آموزش می‌دهد، با این روش، حافظ قرآن، با تصویری که در ذهنش از صفحه دارد، محفوظاتش را ارائه می‌دهد. من نیز در مدت ۲۲ ماه، کل قرآن را حفظ کردم.

ظهوری تصریح کرد: در ابتدا که محفوظات جدید داشتم برای تثبیت، نیازمند وقت و زمان بیشتری بودم به طوری که خاطرم هست حدود پنج ساعت برای مرور و حفظ آیات جدید وقت می‌گذاشتم، اما رفته رفته با توجه به مشغله درسی و از سوی دیگر چون تسلطم بر روی محفوظات و برنامه حفظم بیشتر شد، ساعاتی که نیاز بود به این امر اختصاص دهم کمتر شد.

این حافظ کل قرآن پس از سکونت در شهر تهران از محضر اساتیدی چون حسن ربیعیان و نصرت‌الله(عارف) حسینی بهره‌مند می‌شود.

ظهوری درباره برکات حفظ قرآن در زندگی‌ فردی و اجتماعی‌اش، گفت: همراهی و مؤانست با قرآن در زندگی، حس حمایت می‌دهد، حال این حمایت هر دو بعد مادی و معنوی را دارد. از سوی دیگر در فراگیری درس‌هایم نیز کمک کرده است به گونه‌ای که بعضاً موجب تقویت حافظه‌ام شده و موجب شده تا سرعت فراگیری‌ام افزایش پیدا کند.

تشویق دوستان به حفظ قرآن
او عاملی شده تا دوستانش نیز در این عرصه گام بردارند و حتی او را تشویق کنند که بیش از پیش و استوارتر برای ادامه و تثبیت محفوظاتش گام بردارد، مشوق اصلی‌اش را مادرش می‌داند و ادامه می‌دهد: ایشان موجب شد تا پس از فراگیری سوره‌های کوچک قرآن به فکر حفظ کل قرآن بیفتم. البته باید بگویم مادرم به دلیل زمانی که برای من و برادرم می‌گذاشتند، توانستند حدود چهار جزء را حفظ کنند، بردار کوچکترم نیز حافظ ۲۶ جزء از قرآن است.

ظهوری درباره روش حفظ بصری، بیان کرد: البته پیش از آن توفیق داشتم در محضر دیگر اساتید که به روش سمعی، فعالیت داشتند، تلمذ کنم، اما این روش به حفظ تقلیدی و تکرار پس از پخش تلاوت قاری محدود می‌شود که نتیجه آن را نمی‌پسندم. روش قبل، انرژی و زمان زیادی از من می‌گرفت و از سوی دیگر ماندگاری نداشت. از این طریق تنها چهار جزء را طی چند سال حفظ کرده‌ بودم تا اینکه خدا توفیق داد با استاد زارعان آشنا شدم. البته این حفظ در ابتدا چون باید دقیق و با جزئیات باشد، انرژی زیادی می‌خواهد، اما بعد از فراگیری روش آن و انجام حفظ، ماندگاری‌اش بیشتر و قوی‌تر از روش‌های دیگر است.

مسابقات؛ انگیزه‌بخش برای مرور بیشتر
این حافظ کل درباره تأثیر برگزاری مسابقات برای گروه و صنف خاص و تأثیر آن در افزایش علاقه‌مندی برای حضور در عرصه‌های قرآنی به ویژه در میان نسل جوان و نوجوان، اظهار کرد: حضور در مسابقات قرآن برای حافظان و قاریان قرآن اصل نیست، اما برای مرور بیشتر محفوظات، کمک‌کننده است. از سوی دیگر نیز موجب آگاهی بیشتر از مسائل فنی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل مسابقات می‌شود.

وی در پایان گفت: همچنین حضور در مسابقات موجب می‌شود تا یک حافظ قرآن همیشه در حال تمرین باشد؛ چرا که لازمه حفظ آیات، تسلط به محفوظات است یعنی من به عنوان یک حافظ قرآن همیشه این مسئولیت را احساس می‌کنم که تسلط داشته باشم.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://iqna.ir/fa/news/3870962
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید