احکام و اهل کتاب
طهارت يا نجاست اهل کتاب
۱۳۹۸-۱۰-۳۰

 طهارت يا نجاست اهل کتاب/ تدوين محمد تقي حيدري.- استاد راهنما: علي سجادي‌زاده.- کارشناسي ارشد (سطح سوم علوم حوزوي) (کميته ارزشيابي تحصيلات حوزوي خراسان) ؛ ۱۳۸۴.  

 

توصیفگر:

1- احکام

2- اهل کتاب

3- طهارت

4- نجاست

شماره دیویی: ط949ح352/ 297

چکیده

     از آنجا که امروزه مسلمانان ارتباط بیشتری با پیروان دبگر مذاهب دارند و اقلیت های دینی در ایران با مسلمانان مراوده داشته و در کنار هم زندگی می کنند. از طرف دیگر دانشجویان و ماموران نظام اسلامی به کشورهای مختلف دنیا سفر می کنند. مساله نجاست پیروان ادیان آسمانی و دیگر مکاتب و لزوم اجتناب از آن ها مشکلی است که افراد مقید به رعایت دستورات دینی را پیوسته در تنگنا قرار داده است اما این مشکل در فقه شیعه قابل حل بوده، زیرا یکی از ویژگی های مهم مکتب تشیع استفاده از عنصراجتهاد در گستره نصوص دینی است در مسئله طهارت یا نجاست اهل کتاب که بیشتر مورد بحث فقهاء پس از شیخ طوسی قرار گرفته دو دیدگاه متفاوت وجود دارد. پژوهشی که فراروی شما قرار دارد ضمن بررسی ادله طرفین، نظریه طهارت ذاتی اهل کتاب را رجحان داده و به گردآوری اقوال فقهاء بزرگ در دوره های مختلف پرداخته است.

این تحقیق در دوازده فصل تنظیم و ارائه شده است، در فصول اول تا سوم، معنای نجاست از نظر لغوی و اصطلاحی، نجاست ذاتی و عرضی، بیان گردیده است در فصل چهارم و پنجم به آشنایی با فرقه های مختلف اهل کتاب و مصادیق آن اشاره شده است. در فصل ششم و هفتم ادله قائلان به نجاست و طهارت اهل کتاب بررسی شده است. در فصل هشتم روایاتی که نظریه طهارت ذاتی را تایید می کند آورده شده است. در فصل نهم به بیان دو نوع جمع بین روایات متعارض اشاره شده است. در فصل دهم اشکالات وارده به نظریه طهارت ذاتی طرح و به آنها پاسخ داده شده است. در فصل یازدهم به بیان آراء و نظریات فقهاء بزرگ شیعه از دوره متقدمین و متاخرین و متاخری المتاخرین تا دوره معاصر پرداخته شده است و بالاخره در فصل دوازدهم مسئله ذبیحه اهل کتاب مطرح شده و پس از بررسی ادله آن، نظریه فقهای بزرگ شیعه و همچنین فقهای چهارگانه اهل سنت بیان گردیده است.  

مؤلف/نویسنده/عکاس:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید