شادي و غم از ديدگاه قرآن کريم و اهل بيت (ع)
۱۳۹۹-۰۳-۲۶

پدید آورنده: فاروق صفي‌زاده، رامين محمدنژاد، سيدمحمد عرشيان‌فر

مشخصات نشر: تهران: ايران جام، ۱۳۹۵.

مشخصات ظاهری: ‎‎268 ص.

شماره دیویی: ش 766 ص 297/637

معرفی کتاب:

     رسیدن به شادی از طریق توجه به ارزش ها و اهداف معنوی، نیازهای اساسی، هدف دار بودن زندگی و محبت به خداوند امکان پذیر است. مطالعات انسان شناسی نشان داده است که دین ورزی قدمتی دیرینه داشته و دین جزء لاینکف زندگی بشری در تمام اعصار بوده است.

   روان شناسان الهی که به صورت کامل در روان شناسی اسلامی نمود می یابد، از لحاظ داشتن اصولی برای توجیه فعل و انفعالات روانی انسان و هم چنین دارا بودن قوانینی که در ایجاد رشد و جلوگیری از سقوط می توانند به انسان کمک کنند، در میان مکاتب موجود و رایج در جهان منحصر به فرد است، چرا که این مکتب به منظور تعالی انسان به هر دو جنبه نظری و عملی توجه دارد. شادی در قرآن دارای جایگاه خاصی است و به گونه های مختلف مورد تایید و توجه قرار گرفته است؛ اما نه شادی بیهوده و عبث، بلکه شادی توام با اهداف الهی و انسانی. لذا آیات قرآن درباره شادی دو دسته اند؛ دسته ای از آیات مومنین را دعوت به شادی نموده اند و دسته دیگر شادی را نکوهش می کنند.

   از آن جایی که یکی از تمایلات و استعدادهای درونی انسان میل و نیاز به سرور، بهجت و لذت در زندگی است و می بایست این استعداد درونی، همانند دیگر استعدادهای انسانی شکوفا گردد، با این حال در میان پژوهش های انجام شده، تالیفات کمتری به چشم میخورد که به بررسی جامع شادی و نشاط در متون اسلامی پرداخته باشد. این مقاله جستاری است با هدف بررسی و تبیین رویکرد قرآنی پیرامون شادی. (برگرفته از متن کتاب ص 12 و 13)

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
برداشت نویسنده از مطالعه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید