به فرزندم بیاموز
مهارت های تربیتی و آموزشی، مستند فرمایش های امام علی (ع) و 400 آیه قرآنی
پدید آورنده:حسین عمویی
مشخصات نشر: مشهد: آهنگ قلم
مشخصات ظاهری: ۹۵ ص.
شماره دیویی: ب 923 ع 4837/ 297
معرفی کتاب:
تربیت دینی و تعلیم آموزه های الهی در شمار عالی ترین مفاهیم و حاصل متعالی ترین ارزش هایی هستند که یک انسان می تواند کسب کند. این تربیت تعالی بخش قادر است فرهنگ یک جامعه را به غایت تحت تاثیر قرار دهد.
از آنجا که انجام هر فعالیت بشری از جمله فرهنگ و فرهنگ سازی، ابتدا در ذهن و فکر انسان شکل می گیرد و سپس در عرصه ی عمل به مورد اجرا گذاشته می شود، لازم است که نسل آینده (فرزندانمان) که آینده سازان مملکت عزیز اسلامی مان هستند با پربارترین مضامین تربیتی که از کلام پاک ترین و محبوب ترین مخلوقات خدا برگرفته شده، آشنا شوند. واضح است که انتقال میراث فرهنگی، تعلیم و تربیت از سوی فرهیختگان جامعه (معلمان) تأثیرات عمیق تر و کاربردی تری دارد.
با پیشرفت جوامع بشری، امکان تعلیم و تربیت مدون از طریق مدارس حاصل شده؛ لذا می توان با اطمینان گفت بیشترین تأثیر و بالاترین امکانات در دست معلمان است و مفیدترین ساعات عمر فراگیران را نیز در اختیار دارند.
در جهانی که فساد و بی بند و باری و مبارزه با اعتقادات پاک اسلامی به حد بالایی رسیده است، با انتقال فرهنگی ناب معصومین(ع) و تربیت صحیح دینی، ان شاءالله بتوان گامی مؤثر در ارتقای معنوی خود و فرزندانمان برداریم و موجبات رضایت و خوشنودی حضرت ولی عصر (عج) را در همه ابعاد فراهم آورده و تلاشی برای هدایت روحی و معنوی نسل آینده جامعه کرده باشیم.
در صورتی که بخواهیم فرهنگ متعالی و ارزشمندی در جامعه حاکمیت یابد، لازم است بهترین محتوای فرهنگی را به صورت محورهای تعلیم و تربیتی متناسب و قابل اجرا در دست معلمان قرار دهیم. از سوی دیگر لازم است منبع و مأخذ این ارزش ها از ناحیه ای مقدس و معصوم کسب شده باشد تا اشتباه نداشته و قابل قبول مردم و پذیرش عمومی باشد.
نویسنده در اثر حاضر، تلاش نموده در مطالبی که ارائه می گردد به محورهای تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن و معصومین (علیه السلام) اشاره داشته باشد و این موارد، حتی المقدور همه جانبه نگر باشند تا تعدیل و تعادل در همه ابعاد زیستی، روانی، عاطفی و معنوی را پدید آورند.
منبع اصلی مطالب نیز، نامه ی سی و یک نهج البلاغه است که امام علی (ع) به امام حسن (ع) (و همه ی امت اسلامی) توصیه هایی می فرمایند. سعی شده متناظرهای قرآنی هم به صورت زیرنویس ارائه شود تا مطالب از اتقان بالاتری برخوردار گردد.
آنچه در این کتاب فرا روی شما قرار داد، در خواست هایی است که نگارنده به عنوان نماینده پدران فرزندان ایران اسلامی خطاب به معلمان و مربیان- که پرچم داران امر تعلیم و تربیت هستند -مطرح می کند؛ به همین جهت نام کتاب «به فرزندم بیاموز» انتخاب شده است.
بر این اساس در طلیعه ای از آن خواسته ها او (پدر) چنین می گوید:
معلم عزیز تو را برای تربیت فرزندم، شایست یافتم و او را در اختیار تو قرار دادم تا او را چنان تربیت کنی که برای فردا آماده باشد. او پاره تنِ من، بلکه جانِ من است. من تمام عمر گذشته و آینده خودم را در او می بینم. او را چنان تربیت کن که برای سختی های زندگی آماده باشد و مشکلات نتوانند او را از پای درآورند.
(تدوین متن: زینت صادقی- برگرفته از مقدمه کتاب)