تفسیر سوره اعراف
تفسير ساختاري سوره اعراف
۱۳۹۹-۰۴-۲۴
تفسیرساختاری، رویکرد جدید به آیات قرآن با محوریت نظریه «وحدت موضوعی سوره ها» در عصر حاضر است. این پایان نامه درخ صوص تفسیر ساختاری سوره اعراف می باشد.

 تفسير ساختاري سوره اعراف/ نگارنده: فاطمه نامجو.- استاد راهنما: سعيده سادات غروي.- کارشناسي ارشد (دانشگاه قم، دانشکده الهيات و معارف اسلامي، رشته علوم قرآن و حديث) ؛ ‎۱۳۹۵. 

توصیفگر:تفسیرساختاری، تناسب، سیاق، وحدت موضوعی، سوره اعراف                            شماره راهنما: ش ن/612الف 18/ 297

چکیده  
     تفسیرساختاری، رویکرد جدید به آیات قرآن با محوریت نظریه «وحدت موضوعی سوره ها» در عصر حاضر است. براساس این نظریه آیات یک سوره علی رغم پراکندگی در نزول به سوی یک غرض حرکت می کنند و در سایه تناسب و سیاق آیات، پس ازآشنایی ارتباطات موجود بین آیات، این امر محقق می شود. فهم غرض هر سوره کمک شایانی است به مفسر تا به طور دقیق به مقاصد سوره پی ببرد و به معانی آیه های سوره نزدیک شود. پژوهش حاظر با استفاده ازتفاسیر فریقین به بررسی تفسیر ساختاری سوره مبارکه «اعراف» پرداخته است. این پژوهش برای گردآوری وپردازش مطالب از روش تحلیلی- توصیفی با تاکید بر منابع تفسیری بهره برده است. نتیجه حاصل از بررسی تفاسیر درارتباط ساختاری آیات سوره اعراف، بیانگر این است که غرض محوری این سوره بیان «سرانجام مخالفت با آیات و احکام الهی» است که درچهاربخش به تبیین این موضوع می پردازد. دراولین بخش این سوره، با بیان سرمنشاء این مخالفت یعنی تلاش شیطان برای عمل نکردن انسان به احکام الهی آغاز می کند و در دو بخش بعدی سوره به بیان نتیجه ای که این مخالفت بدنبال خواهد داشت عذاب اخروی و عذاب دنیوی این مخالفت می پردازد. بدیهی است دراین میان خداوند وظایفی را برای مقابله با این مخالفان برعهده پیامبرصلی الله علیه وآله نهاده است که درآخرین بخش از این سوره برای تکمیل مباحث قبل، به تبیین این وظایف درقالب هفت وظیفه می پردازد.
 

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید