
پدیدآورنده: محمد علی قائمی
مشخصات نشر: مشهد: بنیاد پژوهش های اسلامی، 1393.
شمارة راهنمای دیویی: خ 352 ق 297/957
خوب بودن و خوب زیستن، یکی از مهم ترین دغدغه های انسان هایی است که فطرت کمال جوی آن ها هنوز زنده است. برای خوب بودن و خوب زیستن، وجود الگوی رفتاری می تواند راه را کوتاه و حصول به مطلوب را نزدیک تر کند. خداوند متعال نیز با تاکید بر لزوم الگوگیری از پیامبر خود، نیاز به الگوی رفتاری را بیان می فرماید. در حقیقت خداوند، نمونه انسان کامل را برای الگوگیری پیشنهاد می کند که سعادت را به انسان رهنمون می شود. پس از پیامبر، معصومان سلام الله علیهم اجمعین از مزیت انسان کامل بودن برخوردارند. بنابراین بهره گیری از کلام و ارشادهای ایشان به عنوان دستورالعمل سعادت و اجرای شیوه رفتاری آنان به عنوان الگوی عملی سعادت می تواند بهره انسان از دنیا و هدف از آفرینش او را فراهم آورد.
این کتاب با مطالعه زندگی و سیره امام رضا (ع) به عنوان الگوی انسان کامل، نمونه زندگی سعادتمندانه و سبک زندگی اسلامی را تبیین می کند.
در گردآوری مطالب این کتاب، تاکید بر جمع آوری روایت های معتبر و متقدم منقول از سیره علمی و عملی امام رضا (ع) بوده است و ضمن بررسی روایت ها از نظر محتوا و مدلول ها، آن ها به دو دسته کلی تقسیم گردیده است. دسته اول روایت هایی که بیانی صریح در موضوعی خاص داشتند و دسته دوم روایت هایی که دارای مضمونی نیازمند توضیح برای فهم بیش تر هستند. در ترجمه آیات مورد استناد روایات، از ترجمه آیت االله مکارم شیرازی به دلیل روانی و انسجام ساختاری استفاده شده است. در صفحات پایانی کتاب، فهرست منابع و ماخذ مورد استفاده توسط نویسنده به صورت کتابنامه آورده شده است.
مطالب این کتاب در 4 بخش دسته بندی شده است:
بخش اول: زیست، جهان بینی، اصول دین و اخلاق رضوی.
بخش دوم: احکام عملی و فلسفه احکام از منظر امام رضا (ع).
بخش سوم: بهداشت جسمی و روحی، کرامات و اشعار رضوی.
بخش چهارم: دینداری، فلسفه دین و تحولات عصر رضوی.
تهیه و تنظیم : مژگان سادات موسویان