در باب آزادانديشي ديني (اسلام و مسيحيت)
۱۳۹۹-۰۶-۱۵

Description: C:\Users\elib1\Pictures\3.jpg

پدیدآور: حسن بلخاري قهي

مشخصات نشر: تهران: انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، ۱۳۹۷.

مشخصات ظاهری: ۱۱۰ ص.

شماره راهنمای دیویی: د 638 ب 211/4

یکی از مهم­ترین ابعاد نظری معرفت دینی، آزاد­اندیشی است. البته در نظر اول، نمی­ توان میان دین که نوعی نظام­نامه­ ی نظری و عملی است و از یک منشأ فوق ­انسانی و به یک عبارت وحیانی سرچشمه می ­گیرد با آزاد­اندیشی که مبنای بنیادین آن آزادی و رهایی از قیود است، نسبتی ایجاد نمود. اما اگر وجه بنیادین آزاد­اندیشی، اندیشه باشد و نیز وجه بنیادین دین ضرورت رسیدن به معرفت یا به عبارتی ابتنای بندگی بر معرفت، آن­گاه چرا نسبت میان دین و آزاد­اندیشی، دور از ذهن و انتظار باشد؟

اگر در دینی چون اسلام، بر عدم اکراه در پذیرش دین تاکید شود و در عین­ حال، عقل هم­ ردیف سمع (­یا وحی) قرار­گیرد، آن­گاه ایجاد نسبت میان دین و آزاد­اندیشی امری صعب و غیر­قابل قبول نخواهد­بود.

   در کتاب «­ در باب آزاد­اندیشی دینی»، که به قلم «­حسن بلخاری ­قهی» به رشته­ی تحریر درآمده، سعی ­شده مفهوم فوق در دو دین اسلام و مسیحیت مورد بررسی تحلیلی قرار­گیرد. سیر متفاوت اندیشه­ ی مسیحی در این باب مورد توجه قرار­گرفته و بنیان­های تئوریک ظهور نخستین اثر در تمدن غربی با عنوان freethinking  مورد بررسی قرار گرفته­است.

کتاب حاضر، شامل 4 بخش با عناوین زیراست:

   تأملی در مفهوم­ شناسی آزاد­اندیشی دینی، بسط عقل، علم و آزاد­اندیشی در پناه جمع شریعت و فلسفه، در باب نسبت میان دین، علم جدید و آزاداندیشی، تأملی بر پیدایی الهیات آزاد­اندیش در تاریخ مسیحیت و ظهور آزاد­اندیشی در غرب.

 

 

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
برداشت نویسنده از مطالعه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید