پدیدآور: هادي حجت، مهدي غلامعلي؛ [براي] وزارت علوم تحقيقات و فناوري دانشگاه قرآن و حديث مرکز آموزش الکترونيکي
مشخصات نشر: قم: موسسه علمي فرهنگي دارالحديث، سازمان چاپ و نشر، ۱۳۹۶.
مشخصات ظاهری: ۲۸۵ ص
شماره دیویی: ک 346 ح 297/29
معرفی کتاب:
حدیث به عنوان مهمترین آموزه های اسلامی پس از قرآن، از همان عصر نبوی تا به امروز مورد توجه بودهاست. شناخت مهم ترین منابع حدیث، و آشنایی با ویژگی های هر اثر روایی برای تمام کارشناسان علوم اسلامی ضروری می نمایاند. حدیث پژوهان شیعه و اهل سنت با گردآوری سخنان معصومان و تألیف گونه های مختلف، بسته به نیاز مخاطب، آثار ارزشمند و متفاوتی را آفریده اند. خوشبختانه در دهه های پس از پیروزی انقلاب اسلامی کتاب های متعددی برای منبع شناسی حدیث و علوم حدیث تدوین شده است. بسیاری از این آثار تنها به معرفی منابع تخصصی مانند سبک شناسی نگاشته شده است.
کتاب « کتابشناخت حدیث»، با نگاهی به کلیه آثار پیشین و شناسایی کاستیهای پژوهشی و عنایت به سرفصل جدید درس مأخذ شناسی حدیث در مقطع کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث اثر بدیعی با ویژگیهای زیر است که در نوع خود کم نظیر است. کتاب حاضر در مقام معرفی مهمترین منابع حدیثی با چهار ویژگی: جامعیت (منابع روایی شیعه و اهل سنت)، اختصار، غنا و گستردگی محتواست.
کتاب حاضر در شانزده درس و ذیل این فصل ها تنظیم شده است: جوامع حدیثی اولیه و متقدم شیعه، جوامع حدیثی متاخر، تک نگاری ها، تدوین های ابتدایی، جوامع حدیث اهل سنت و پردازش های تکمیلی.