پدیدآور: محمدکاظم رحمانستايش؛ ويراستار احمد ربانيخواه؛ [براي] دانشگاه قرآن و حديث، مرکز آموزش الکترونيکي
مشخصات نشر: قم: موسسه علمي فرهنگي دارالحديث، سازمان چاپ و نشر، ۱۳۹۶.
مشخصات ظاهری: ۲۵۴ ص
شماره دیویی: آ 392 ر 297/264
معرفی کتاب:
«علم رجال» علمى است که درباره ویژگى هاى راویان حدیث و صفات و شرایطى که موجب پذیرش یا عدم پذیرش احادیث آن ها مى شود بحث مى کند. بنابراین موضوع علم رجال بررسى احوال راویانى است که در سلسله سند احادیث قرار دارند.
علم رجال هم چون بسیاری از دیگر علوم اسلامی، در نخستین سده های ظهوریافته، در گذر زمان به رشد و کمال رسیده و یافته ها و داده های فراوان فراهم آورده است. روزگاری ، این دانش به گونه ای روشمند و منسجم تدریس نمی شد و بسیاری از قواعد آن، در آغاز یا انجام نگاشته های رجالی پراکنده بود. ولی اکنون، آموزش و فراگیری این دانش در جوامع دانشگاهی و حوزوی پی جویی می شود.
کتاب «آشنایی با علم رجال»، حلقه ی شروع برای دیگر مباحث این علم است. این کتاب، در پی روشن داشت سرشت، بسترهای علمی پیدایش، نمایی کلی مباحث و تاریخچه دانش رجال، به همراه کاربردهای آن در دیگر دانش های اسلامی است. به دیگر سخن این نگاشته، مباحث بنیادین و نظری این دانش را در بردارد که بر پایه آن راه ورود به مباحث علمی و کاربردی این دانش هموار می گردد.
کتاب حاضر در 17 درس از جمله زمینه ها و تعاریف دانش رجال، فایده علم رجال و مبانی حجیت خبر واحد، دلایل نیاز به دانش رجال، ادعای اعتبار احادیث سایر کتب اربعه و کاربرد دانش رجالی در مطالعات قرانی تدوین شده است.
پایان بخش کتاب، «فهرستها» می باشد که شامل فهرست آیات، فهرست احادیث، فهرست معصومان و ... میباشد.