پدیدآور: مژده علیزاده، سیدحمیدرضا علوی
مشخصات نشر: تهران: آوای نور، 1398
مشخصات ظاهری: 224 ص.
شماره دیویی: الف 856 ع 297/4837
معرفی کتاب:
نظام آموزشی موفق نظامی است که بتواند با آموزه هایش در افکار، اذهان و اعمال متعلمانش تغییرات اساسی ایجاد کند و از آن ها عالمانی ربانی و وارسته بسازد. پس لازم است بنیان ها و شالوده های اصلی نظام آموزشی خود را در تمامی عناصرش بر پایه اصیل ترین و برترین سند تعلیم و تربیت اسلامی و گنجینه وحی الهی یعنی قرآن کریم گذارد و با مزین نمودن تمامی عناصر و اجزای متشکله نظام آموزشی به رنگ و جلای الهی از هجوم اندیشه های بیگانگان به سرزمین مسلمانان و از جمله وابستگی فرهنگی رها ساخت.
کتاب « الگوی آموزشی قرآن کریم» به پنج عنصر اول از شش عنصر اصلی نظام آموزشی پرداخته است. در فصل اول به بررسی اهداف آموزشی از منظر قرآن کریم پرداخته شده است. این اهداف در دو بخش هدف غایی و اهداف کلی مورد بررسی قرار گرفته اند.
در فصل دوم به بررسی معیارهای انتخاب محتوای آموزشی از منظر قرآن کریم پرداخته شده است. ضمن این که در بیان هر یک از معیارها طریق به کارگیری آن ها نیز در کتب آموزشی از منظر قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل سوم به بررسی روش های آموزشی از منظر قرآن کریم پرداخته شده است. این روش ها در دو تقسیم بندی روش های آموزشی مستقیم و روش های آموزشی غیرمستقیم که هریک به اجزایی تقسیم می گردند مورد بررسی قرار گرفته اند.
در فصل چهارم به بررسی مهم ترین ملاک های ارزشیابی آموزشی از منظر قرآن کریم پرداخته شده است.
در فصل پنجم به بررسی ویژگی های آموزش دهنده از منظر قرآن کریم پرداخته شده است.