زیارت «امین‌الله» به لحاظ محتوا از بهترین زیارتهاست
۱۳۹۹-۱۰-۱۸
زیارت «امین‌الله» به لحاظ محتوا از بهترین زیارتهاست

یکی از زیارت‌های بسیار ماثور و صادر شده از طرف امام معصوم(ع) زیارت امین الله است؛ امام باقر(ع) در خصوص اهمیت این زیارت می‌فرمایند: «پدرم امام سجاد(ع) با این زیارت قبر مطهر جدش امیرالمومنین(ع) را زیارت می‌کرد».
زیارت امین الله از زیارت‌های مطلق است و شایسته و بایسته است که در تمام حرم‌های مطهر امامان به این زیارت توجه شود و نیز از زیارت‌های مخصوص امیرالمومنین(ع) در روز عید غدیر نیز محسوب می‌شود. علامه مجلسی در خصوص این زیارت نقل می‌کند: «این زیارت از نظر سند، متن و محتوا از بهترین زیارت‌هاست».
زیارت امین‌الله از نظر محتوا بر سه بخش سلام، دعا و مناجات تقسیم می‌شود، در بخش سلام و عرض ارادت به امام(ع) برخی از صفات و ویژگیهای ممتاز امام بیان شده است، بخش دیگر دعا و حاجت خواستن از خداوند است که این بخش به درخواست آنچه موجب سعادت و کمال و کرامت انسانی است، اختصاص یافته است در بخش مناجات و راز و نیاز با خداوند نیز برخی از صفات الهی نیز ذکر شده است و خداشناسی و بینش توحیدی را شامل می‌شود.
شایان ذکر است که این زیارت و سایر زیارت‌های معتبر و ماثور ضمن این که برخاسته از فکر و اندیشه و قلب امام است یک نوع درس و کلاس تعلیم و تربیت نیز به حساب می‌آید زیرا زیارت نه تنها تجدید عهد و پیمان با امام بلکه با خدا و رسول خدا(ص) در پیمودن راه دین و معرفت و عبودیت که غایت آفرینش است به شمار می رود.
زیارت امین‌الله و خواندن آن با حضور قلب و توجه در حرم امام رضا(ع) و یا دیگر امامان، تجلی و تبلور عشق و محبت به ولی خدا و امامی است که جانش مالامال از عشق الهی است و درس معرفت خدا و ولی خدا، بندگی و عبودیت حق و دعا، مناجات و نیایش نیز محسوب می‌شود. این زیارت درس‌های لازم را برای یک زندگی پاکیزه و حیات طیبه به زائر آموزش می‌دهد.
معمولاً زائر در حرم دعا می‌کند و در حاجاتش امام(ع) را واسطه بین خود و خدا قرار می‌دهد؛ چه بسا دعاها و حاجت‌های مادی از نوع شفای بیمار، رونق اقتصادی، رفع مشکلات معیشتی و.....باشد. زیارت امین‌الله و گوینده اولیه آن یعنی امام زین العابدین(ع) به ما درس می‌دهند که در حرم ولی خدا و در هنگامه انس روحی با حجت بالغه الهی، در ابتدا حتما دعا کنید و امام را واسطه قرار داده و به او توسل بجویید؛ آنگاه که با اخلاص و حضور قلب و با توسل به امام می‌گوییم « اللَّهُمَّ فَاجْعَلْ نَفْسِي مُطْمَئِنَّةً بِقَدَرِكَ رَاضِيَةً بِقَضَائِكَ و... » باید به مفاهیم آن توجه کنیم و از حجت خدا که خود در قله باورمندی به این مفاهیم است استمداد جوییم.
کدام قلب مطمئن و نفس مطمئنه به تقدیر الهی و راضی به رضای خداوند است که در برابر مشکلات خود را ببازد و دست بسته تسلیم شرایط سخت و مشکلات شود. نفس مطمئنه در سخت‌ترین شرایط آرامش خود را حفظ می‌کند از تلاش و کوشش دست برنمی‌دارد و هرگز ناامید نمی‌شود؛ بلکه با امید و تلاش و با جانی مالامال از یاد خدا و نیز با صبر و استقامت همراه با انجام وظیفه به جنگ مشکلات می‌رود و قطعاً چنین انسانی در زندگی موفق است و هم در دنیا عزیز و دوست داشتنی است و هم در آخر و عالم ملکوت مورد محبت و دوستی و عنایت عالم هستی است.
آری؛ دل و جانی که عاشق و دوستدار اولیاء خدا باشد محبوبیت پیدا می‌کند و انسان جهادگر در عرصه مواجهه با مشکلات با یاد خداوند و الگو گرفتن از ولی الهی، مورد عنایت و کمک خداوند واقع می‌شود.

منبع:
https://news.razavi.ir/fa
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید