شیوه مبارزاتی امام موسی کاظم(ع) در کلام رهبر انقلاب
۱۳۹۹-۱۲-۱۹
طبق تاریخ اسلامی، ۲۵ رجب مصادف با سالروز شهادت هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام هفتم شیعیان امام موسی کاظم(ع) است. رهبر معظم انقلاب درباره شیوه مبارزاتی آن حضرت بیاناتی فرموده‌اند که در ادامه می‌خوانیم.
شیوه مبارزاتی امام موسی کاظم(ع) در کلام رهبر انقلاب

طبق تاریخ اسلامی، ۲۵ رجب مصادف با سالروز شهادت هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام هفتم شیعیان امام موسی کاظم(ع) است. امام موسی کاظم(ع) همانند سایر ائمه معصومین یکی از بهترین الگوهایی است که می‌توان سیره علمی و علمی زندگی را از ایشان آموخت و با نگاهی به روایات اسلامی و احادیثی که از ایشان به جا مانده است به خوبی می‌توان به این سیره دست یافت.

رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره آن امام همام فرمودند: «️ما خیال می‌کنیم موسی‌بن جعفر(ع)، یک آقاى مظلوم بى سر و صداى سر به زیرى در مدینه بودیک آدمى که فقط مسأله مى‌گوید، کارى به حکومت و مبارزه‌ى سیاسى ندارد که زیر چنین فشارهایى قرار نمى‌گیرد به‌خاطر مسئله‌گویی رفتند او را زندانى کردند و بعد مسموم کردند، از دنیا رفت، همین و بس، قضیه این نبود. قضیه یک مبارزه‌ى طولانى تشکیلاتى، یک مبارزه‌اى با داشتن افراد زیاد در تمام آفاق اسلامى بود! ۶۴/۱/۲۳

یک‌وقتی هارون به موسی‌بن جعفر(ع) گفت که می‌خواهم فدک را به شما برگردانم،‌ بگو حدود فدک چقدر است؟ خب معلوم است که این یک فریب است، حضرت هم بنا کرد حدود فدک را معین کردن به‌طوری که تمام کشور اسلامی آن روز را در بر می‌گرفت؛ مسئله نخلستان فدک نبود، مسئله خلافت پیغمبر بود؛ مسئله حکومت اسلامی بود، حضرت می‌خواست به هارون بفهماند که حکومت مال ماست و تو آن را گرفته‌ای، این را هارون فهمید اما این را امروز هم شیعه موسی‌بن جعفر بعد از ۱۴۰۰سال نمی‌فهمد و باید به زور به او فهماند، لذا هارون این موضوع را فهمید و در همان مجلس تصمیم به قتل حضرت گرفت».

مهم‌ترین لقبش که عامه مردم او را بدان می‌شناسند، باب‌الحوائج است. این در میان ائمه معصومین تنها به امام موسی کاظم(ع) تعلق دارد. نه اینکه سایر ائمه، بابی برای برآورده شدن حاجات متوسلین نیستند، بلکه این لقبی است که به واسطه روایت‌هایی که در طول تاریخ تشیع آمده است بر آن حضرت نهاده شده است.

در روایت‌ها آمده است در منزلی که امام موسی کاظم(ع) در شهر مدینه زندگی می‌کردند، دو درب برای ورود و خروج داشت که درب پشتی مخصوص امور مردمی بود و در روز افراد بسیاری از آن درب رفت و آمد می‌کردند و حوائج خود را با حضرت موسی‌بن جعفر(ع) بیان می‌کردند، از این روی آن درب به باب الحوائج مشهور شد و خود امام به باب الحوائج معروف شدند. ضمن اینکه روایات درباره کسب حاجت از این امام معصوم بسیار زیاد است. نذر برای موسی‌بن جعفر(ع) برای انواع حاجت بسیار مجرب است و روایت‌های متعددی درباره آن وجود دارد. باب‌الحوائج قرن‌هاست که حاجت می‌دهد.

امام موسی کاظم(ع) چهار اصل مهمِ مدیریت وقت در زندگی را بیان فرمودند. سعی کنید در زندگی، زمان خود را به چهار بخش تقسیم کنید، نخست بخشی را به راز و نیاز با خداوند متعال اختصاص دهید. دوم بخشی را هم به تلاش برای کسب روزی حلال اختصاص دهید. سوم زمانی هم به معاشرت با برادران و اشخاص مورد اعتمادی بپردازید كه شما را از عیب هایتان آگاه می‌کنند و از صمیم قلب با شما یک‌رو هستند و چهارم زمانی را هم برای لذت‌های حلال قرار دهید که به کمک این بخش است که شما توان گذراندن آن سه بخش را خواهید داشت.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید