کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به نگهداری 22هزار نسخه قرآن و جزوه قرآنی در مرکز نسخ خطی کتابخانۀ آستان قدس رضوی از دوران صدر اسلام تاکنون اظهار کرد: حدود 120 نسخه از قرآنها و جزوات قرآنی این مرکز بر روی پوست کتابت شده که این بیشترین تعداد قرآن پوستی در جهان است.
سیدرضا صداقتحسینی با اشاره به وجود نسخ قرآنی نفیس و کمیاب، در این مجموعه بخش گستردهای از این نسخ را وقفی دانست و افزود: قرآنهای منسوب به دستخط ائمه معصومین(ع) همانند قرآنهای منسوب به دستخط مبارک امام علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع) از شاخصترین این نفایس است.
وی از جزوات قرآنی وقفی ابن سیمجور در شمار دیگر نفایس خطی مکتوب بر روی پوست نام برد و خاطرنشان کرد: این مصحف شریف به شمارۀ ثبت 11223 که به خط کوفی ۱۳ سطری در سال ۳۶۳ هجری توسط ابن سیمجور کتابت شده از سوره مبارکه آل عمران آغاز و به سوره مبارکه مائده ختم میشود.
وی همچنین به دیگر جزوه وقفی ابن سیمجور اشاره کرد و گفت: این جزوه قرآنی به خط کوفی ۱۳سطری در سال ۳۸۳ کتابت شده و از سوره مبارکه حمد آغاز و به سوره آل عمران ختم میشود که به شمارۀ 11224 در گنجینۀ رضوی به ثبت رسیده است.
صداقتحسینی در پایان بیان کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی با وجود قرآنهای بسیار نفیس و کهن منسوب به دستخط ائمه اطهار(ع) و جزوات کشواد بن املاس، ابنسیمجور، ابنکثیر، راوندی، یاقوت، طباخ، بایسنقر، علیرضا عباسی و... به یکی از غنیترین و بزرگترین کتابخانههای ایران و جهان اسلام و مکانی برای پژوهش و تحقیق اندیشمندان و قرآنپژوهان تبدیل شده است.