کتابخانۀ جامع گوهرشاد، در هشتادوچهارمین سهشنبۀ علمیفرهنگی آستان قدس رضوی به طور رسمی بازگشایی شد. رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس در این مراسم، زیارت امام رضا(ع) را یک سیستم کامل تربیتی دانست و نسبت به تولید علم و دانش در راستای معارف رضوی تأکید کرد.
همزمان با ولادت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و در هشتادوچهارمین سهشنبۀ علمیفرهنگی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی کتابخانۀ جامع گوهرشاد در مکان جدید، در صحن امام حسن مجتبی(ع)، جنب دانشگاه رضوی بازگشایی شد. حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی، پیش از ظهر امروز در این مراسم با اشاره به گستردگی معارف اهل بیت(ع) نسبت به کشف این اقیانوس بی کران تأکید کرد و گفت: معارف رضوی ابعاد مختلفی دارد که باید در سطح بینالمللی به آن پرداخته شود.
وی در ادامه، تجلی عالِمیت امام رضا(ع) را از طریق تولید علم و دانش برای عموم مخاطبان دانست و افزود: ما کماکان در گامهای ابتدایی از شناخت معارف رضوی هستیم و اولین شرط برای برداشتن گامهای بلندتر در این راستا، شناخت بیشتر منزلت و وجاهت حضرت رضا(ع) و بارگاه این امام همام است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نسبت به تبدیل فرهنگ و معارف رضوی به قالبهای مختلف زیبا برای مخاطبان و ترویج آن در سطح جامعه تأکید و بیان کرد: باید از شعار و سخنرانی دست برداشته و وارد عمل شویم تا زمانی که زائر وارد حرم مطهر میشود ارتباط فکری با دستگاه امام رضا(ع) برقرار کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به کتابخانۀ جامع گوهرشاد پرداخت. او با اشاره به اینکه کتابخانه جامع گوهرشاد منابع علوم دینی، حدیث و سیرۀ اهل بیت(ع) را در خود جای داده است، افزود: آستان قدس رضوی در نظر گرفت با توجه به ساخت و سازی که در طبقۀ منهای یک حرم مطهر در حال اجرا است، ساختمان جدیدی را با شکوه و درخور شأن آستان قدس و قدمت 70 سالۀ کتابخانۀ گوهرشاد احداث کند؛ لذا در طی یک دورۀ سه ساله ساخت و تکمیل این ساختمان، کتابخانه به محل صحن امام حسن مجتبی(ع) انتقال پیدا کرد تا پژوهشگران، طلاب و دانشجویان و دیگر علاقهمندان به کتب اهل بیت(ع) بتوانند از این منابع استفاده کنند.
حسینی با بیان اینکه این کتابخانه بالغ بر 522 هزار منبع مختلف شامل حدود 4هزار نسخۀ خطی؛ بیش از 3هزار و 500 کتاب چاپسنگی، سربی و چاپی نفیس؛ افزون بر 12هزار جلد کتاب چاپی و بالغ بر 500هزار منبع الکترونیک را در خود جا داده است، گفت: این کتابخانه تنها کتابخانه شبانهروزی در کشور است و به صورت تخصصی موضوعات و معارف اهل بیت(ع) و به ویژه حضرت رضا(ع) را در خود جای داده است.
همچنین در ادامه این مراسم، استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان ضمن اشاره به همزمانی بازگشایی کتابخانه گوهرشاد با میلاد امام رضا(ع)، نسبت به ترویج فرهنگ رضوی به صورت عمیق و گسترده تأکید کرد. وی با اشاره به توجه زیاد مؤلفین قرن پنجم به فضیلتنویسی اهل بیت(ع) افزود: بایستی سیر فضیلتنویسی که شامل خصایص، فضایل، شمایل و مناقب است در تألیفات ما احیا شود.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدحسن ربانی بیرجندی همچنین یادآور شد: در کتب رشتۀ حدیث نیز باید احادیث فقه، اصول و اعتقادات ذکر شود.
وی نسبت به حفظ آثاری از اهل بیت(ع) در قالب نسخ خطی و چاپ سنگی با توجه به عدم تغییر، حذف و یا تحریف آنها تاکید مؤکد کرد.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان در پایان گفت: دانشمندان اهل سنت تألیفات مدون و متقنی از اهل بیت(ع) دارند که چه بسا تعداد آنها نسبت به تألیفات شیعه بیشتر است و در این راه زجر زیادی از سوی دشمنان اهل بیت(ع) متحمل شده اند؛ لذا باید جهان تشیع با قوت بیشتری در راستای افزایش تعداد تالیفات در حوزۀ اهل بیت(ع) گام بردارد.