معرفی پایگاه جامع قرآنی
۱۴۰۰-۰۶-۱۸
 
jamequran-logo.png معرفی پایگاه جامع قرآنی


مهمترین اطلاعات ارائه شده در این پایگاه عبارتند از:

1.    متن قرآن مجید با فهرست‌های گوناگون
2.    ترجمه قرآن به اکثر زبان‌های خارجی
3.    تفاسیر قرآن به زبان فارسی و عربی 
4.    دسته‌بندی احادیث تفسیری از تفاسیر روایی شیعی 
5.    اعراب قرآن:

5-1- تجزیه صرفی
5-2- ترکیب نحوی 
5-3- تحلیل بلاغی

6.    فرهنگ موضوعی
7.    اعلام قرآن 
8.    سوره‌نامه
9.    آیات مرتبط
10.    آیات مشابه لفظی 
11.    تلاوت قرآن توسط قاریان مشهور جهان اسلام.

1. متن قرآن مجید با فهرست‌های گوناگون
متن  کامل قرآن کریم با رسم الخط عثمان طه و نیریزی و امکان تغییر اندازه قلم نمایش همراه با فهرست‌های الفبایی، ترتیب زمان نزول و مکان نزول و امکانات متنوع نمایشی در اختیار کاربران قرار دارد.
2. ترجمه
گسترده‌ترین و مهمترین بخش پایگاه کارتابل ترجمه و تفسیر است. در این بخش با انتخاب هر آیه از قرآن می توان ترجمه آن را از 108 عنوان ترجمه به 26 زبان مشاهده نمود.
3. تفسیر
در بخش تفسیر نیز با انتخاب هر آیه میتوان آراء تفسیری مفسران را  در ذیل آیه مطالعه کرد.
دراین بخش متن بیش از 1000 جلد تفسیر در اختیار کاربران می‌باشد. 

لازم به یادآوری است که آمار ترجمه و تفسیر در پایگاه در حال به‌روزرسانی است که ترجمه تا 200 عنوان و تفسیر تا 3000 جلد قابلیت ارتقا را دارد.
4. حدیث 

احادیث تفسیری از منابع تفسیر روایی استخراج گردیده و به پنج موضوع مهم دسته‌بندی شده و به آیات مربوط اتصال دارد. 

این موضوعات عبارتند از: اسباب نزول، تفسیری، فضایل، موضوعی و مرتبط. 
کاربر با مراجعه به این بخش به کلیه اطلاعات تفسیری که در تفاسیر روایی شیعی موجود است به صورت منظم و طبقه‌بندی شده دسترسی خواهد داشت. 
5. اعراب قرآن
اعراب قرآن جدیدترین قرآن‌پژوهی هوشمند در زمینه صرف، نحو و بلاغت است. در این برنامه یک‌دوره اعراب کامل قرآن به صورت ماشینی و دستی ارائه شده است. تجزیه صرفی و ترکیب نحوی قرآن با قابلیت دسته‌بندی تگ‌های صرفی و نمایش پیکره نحوی با جستجوی ترکیبی و ارائه بلاغت قرآن به شیوه درختی با اتصال به آیات نمایش داده میشود.

6. فرهنگ موضوعی
فرهنگ موضوعی از دیگر بخش‌های مهم برنامه به شمار می‌رود. در این قسمت دو فرهنگ موضوعی مستقل به زبان فارسی و عربی ارائه شده است. ارائه موضوعات قرآن با ساختار درختواره و دسته‌بندی علمی آنها این امکان را فراهم ساخته تا کاربران با استفاده از آن به کلیه موضوعات، نمایه ها و کلیدواژگان قرآن و آیات مربوط به آنها دسترسی داشته باشند. 
این فرهنگ دارای دو مدخل و راه دستابی دارد. یکی از طریق درختواره و کلیدواژه و نمایه و موضوع به کلیه آیات دسترسی می یابد. دیگری از طریق آیه به کلیه موضوعات و نمایه ها و تکواژگان ذیل آن آیه دسترسی پیدا میکند. 
7. اعلام قرآن 
اعلام قرآن از پژوهش‌های نوین این پایگاه است. یکی از عوامل کلیدی در تفسیر قرآن شناسایی دقیق اعلام صریح و غیر صریح است. در این بخش، اعلام موجود در آیات با استناد به تفاسیر مهمی چون مجمع البیان طبرسی و جامع البیان طبری استخراج گردیده و به 24 گروه دسته‌بندی شده است. علاوه بر آن هر علم با ارجاع به اعلام مرتبط و اتصال مقاله‌ای به آن، به صورت گسترده‌تر معرفی شده است. امکان لینک اعلام به پایگاه نورمگز و نورلایب وجود دارد. در این بخش اعلام اسباب نزول نیز که از احادیث اسباب نزول در تفاسیر روایی دسته‌بندی شده نیز استخراج گردیده و به اعلام قرآن اضافه گردیده است.
8. سوره‌نامه
سوره‌نامه شناسامه سوره‌های قرآن است. در این بخش برای قرآن و هر یک از سوره‌ها شناسه‌ای منسجم با سرفصل‌های یکدست از منابع تفسیری و علوم قرآنی تدوین گردیده است. تلاش شده اطلاعات کامل و جامع سوره از منابع معتبر گردآوری و با حذف موارد تکراری و تکمیل کمبودها با متنی هماهنگ ارائه گردد. مقالات این بخش به دو زبان فارسی و عربی است تا کاربران عرب زبان نیز از آن استفاده ببرند.
9. آیات مرتبط
در این بخش کلیه آیاتی که با هم ارتباطی در متون تفاسیر موجود در برنامه داشته‌اند به صورت هوشمند شناسایی شده و در اختیار قرار می‌گیرد. 
از آنجا که مفسران برای تفسیر آیه به آیات دیگر قرآن استناد یا استشهاد می‌کنند شناسایی این آیات کاربرد ویژه خواهد داشت به ویژه در تفاسیری که با گرایش تفسیر قرآن به قرآن نگارش یافته است.
10. آیات لفظی
استخراج آیات قرآن با استفاده از ابزار موتور جستجوهای پیشرفته خدمتی نوین است که به برکت استفاده از آی تی میسور شده و موجب آسانی پژوهش گردیده است. 
11. تلاوت قرآن توسط قاریان مشهور جهان اسلام 
در بخش چند رسانه‌ای پایگاه جامع قرآن می‌توان تلاوت آیه را  از 23 قاری بنام جهان اسلام گوش کرد. 
این تلاوت‌ها شامل انواع مختلف از قبیل: ترتیل ، تحدیر و تحقیق می‌باشد.
یاد آور می‌شود آمار تلاوت نیز  تا 45 قاری قابل ارتقاست. 

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مرکز تحقیقات نور
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید