خاورشناسان و حديث شيعه
۱۴۰۰-۰۶-۲۱
خاورشناسان و حديث شيعه

 

پدید آورنده: حسن نیا علی

مشخصات نشر: مشهد: بنیاد پژوهش های اسلامی۱۳۹۸.

مشخصات ظاهری: 293 ص.

شماره دیویی: خ 537 ح 297/212

 

معرفی کتاب:

     شیعه پژوهی غربی که ابتدا نسبت به شیعه و حدیث آن، نگاه حاشیه ای داشته، همواره شیعه را در کنار جهان سنی بررسی می کرد، کم کم و با ظهور انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 میلادی تغییر ذائقه داده، کوشید تا زوایای جدیدتری از این قدرت دینی- سیاسی را کشف کند. بی گمان در سال های آغازین قرن بیست و یکم شاهد ظهور نوشته ها و آثاری در غرب هستیم که به نظر می رسد نه تنها آن نگاه حاشیه ای رنگ باخته، بلکه جای خود را به مطالعاتی نظام مند، تخصصی و جدید در حوزه های گوناگونی از حدیث شیعه داده است. از سوی دیگر، مقدمه ارزیابی علمی رویکرد خاورشناسان به حدیث شیعه، مواجهه بدون واسطه با نگاشته های آنان است؛ این مهم جز با تتبع گسترده در تحقیقاتشان و مطالعه موردی هریک از آنها میسر نخواهد بود. کتاب پیش رو بر اساس ضرورت گفتمان نقد آثار خاورشناسان در زمینه مطالعات حدیثی شیعه، نخست به شناسایی آثار آنان و سپس، به تبیین و تحلیل مسئله ها، اندیشه ها و مبانی فکری و جریان ها و رویکردهای خاورشناسان پرداخته است.

این اثر در ۵ فصل تهیه و تدوین شده است؛ در فصل نخست مفاهیم پژوهش به همراه مروری کوتاه بر پیشینه مطالعات خاورشناسان در حدیث شیعه تعریف شده است. در فصل دوم این اثر تلاش شده است تا با شمارش دقیق و کامل مجموعه اقدامات پژوهشی خاورشناسان در حدیث شیعه تحلیل درست و منطقی از برآورد آثار آنان صورت گیرد.

فصل سوم به موضوع بازشناسی و تحلیل عرصه‌ها و مساله‌های خاورشناسان در حدیث شیعه اختصاص دارد و در فصل چهارم نیز با توجه به شاخص‌ترین آثار و اندیشه‌های خاورشناسی در حوزه حدیث شیعه و نیز در نظر گرفتن تطور رویکردی و تاریخی و روش های پژوهشی آنان، مهم‌ترین و برجسته‌ترین عرصه‌ها و مسائل فکری مطالعاتی خاورشناسان شناسایی شده است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
خاورشناسان و حديث شيعه
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید