راز گریه‌های حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص)
۱۴۰۰-۰۹-۲۸
راز گریه‌های حضرت زهرا(س) بعد از رحلت پیامبر(ص)

بنابر روایتی 75 روز پس از رحلت پیامبر خاتم(ص)، حضرت زهرای مرضیه(س) یادگار و پاره تن نبی اکرم(ص) به شهادت رسیده‌اند؛ لذا به مناسبت فرا رسیدن این روز در گفتگو با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد بهشتی، کارشناس مذهبی و از کارشناسان برنامه پرمخاطب «سمت خدا» چرایی این شهادت در فاصله کوتاه پس از رحلت نبوی(ص) و راز اختفای مزار ایشان که داغی بزرگ را بر دل شیعه نشانده است، بحث و بررسی می شود.

 بزرگداشت فاطمیه در دو دهه و بیان فجایع و مصائبی که به شهادت پاره تن رسول خدا(ص) انجامید، از چه اهمیتی برخوردار است؟

از دستورات قرآن بزرگداشت یاد و نام قهرمانان توحید است، قرآن کریم درباره قهرمانان توحید که حتی بعضاً چند هزار سال پیش زیسته‌اند به پیامبر(ص) دستور می‌دهد که آنها را یاد کند: «وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ إِبْراهِيمَ»، «وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ إِسْماعِيلَ»، «وَ اذْكُرْ فِي الْكِتابِ مَرْيَمَ» و ... . بزرگداشت این شخصیت‌ها به معنای تشریح دستاوردها و دشواری کار آنها است اینکه چگونه جمیعتی معدود در مقابل ظلم و انحراف ایستادند و با حمایت و مدد الهی به نتیجه رسیدند.
در میان این شخصیت‌ها حضرت فاطمه زهرا(س) با اشاراتی که خدای متعال در سوره‌های کوثر و آل عمران و دیگر سوره‌ها کرده ‌است، جایگاهی ویژه دارند و هر سال باید نسبت به گرامیداشت ایشان اهتمام شود؛ این هزینه‌کردها برای تشریح انحرافات آن روزگار است که امکان دارد دوباره تکرار شوند! همچنین اشک بر مظلومیت و مصائب آن حضرت(ع) و بیان فضایل، پایمردی‌ها و ایستادگی‌شان است. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: هر کس من و اهل بیتم را دوست بدارد در چند موضع سخت که فریادرسی برای انسان نیست به کمک او می‌روم .... لذا اهمیت و ضرورت برگزاری این مراسم‌ها به این اهداف باز می‌گردد.

 شاه‌بیت سیره و سبک زندگی فاطمی(س) که امروز در بحران‌ها و مشکلات فردی و اجتماعی ما می‌تواند راهگشا باشد، چیست؟

همه ما می‌دانیم انسان در زندگی روابط متنوعی دارد اعم از ارتباط با خدا، ارتباط با خانواده، ارتباط با اطرافیان، ارتباط با طبیعت، ارتباط با دشمن و ... الگوها به ما یاد می‌دهند چگونه هر یک از این ارتباطات را برقرار کنیم. حضرت زهرا(س) در همه این روابط، الگو و سرآمد هستند که مجال به پرداخت آنها در این گفتار نیست و تنها به رابطه سیاسی حضرت زهرا(س) اشاره‌ای می‌کنم.
وقتی اسلام عزیز در مدینه نضج گرفت جریانی سیاسی اجتماعی را بنیان‌گذاری کرد که از مسجد آغاز شد، پس از آن پیامبر(ص) برای سران حکومت‌ها نامه نوشتند و امیرالمومنین علی(ع) را به عنوان جانشین خود معرفی کردند، اما مسلمانان بعد از رحلت پیامبر(ص) آنچه را خدا می‌خواست و برای مردم در نظر داشت، پی نگرفتند از این رو، حضرت فاطمه زهرا(س) در آن فاصله کوتاه وظیفه خود را دفاع و حمایت از رهبری و ولی جامعه دانستند چراکه رهبر، محور جامعه است و اگر رهبری آسیب ببیند جامعه هم آسیب می‌بیند لذا حضرت فاطمه(س) با جان پای دفاع از ولایت و رهبری ایستادند و جوانی و فرزند و نهایتاً جان خود را در این مسیر فدا کردند تا حتی اگر مردم آن زمانه حقیقت را درک نکردند آیندگان فلسفه و چرایی این دفاع را درک کنند.

 آنچه رخ داد و نهایتا به جراحت و شهادت حضرت زهرا(س) منتهی شد، چقدر به تحریف غدیر و انحراف از این واقعیت ارتباط داشت؟

خوشبختانه، امروز نرم افزارهای فقه، حدیث و تاریخ به ما کمک می‌کنند سریع به حقایق و اسناد دست بیابیم درباره حضرت زهرا(س) مسند نوشته و در منابع شیعی و اهل سنت این وقایع شرح داده شده است حتی وقتی از خود حضرت زهرا(س) پرسیدند دلیل این بی‌قراری و اشک‌های مستمر شما چیست؟ حضرت زهرا(س) فرمودند: فَقْدِ النّبی و ظُلمِ الوَصیّ. یعنی آن بی‌قراری‌ها و گریه‌ها و پریشانی‌های یادگار پیامبر(ص) نخست برای فقدان و رحلت پیامبر(ص) بود که اگر تا قیامت هم برای آن اندهگین باشیم، ارزش دارد و دوم به دلیل ظلم بر وصی نبی اکرم (ص) است که نهایتا حضرت صدیقه کبری(س) در دفاع از حق غصب شده وصی، جان خود را ایثار کردند.
اما در 200 ساله صدر اسلام تاریخ نویسان اموی و عباسی این حقیقت را یا پنهان یا تحریف کرده‌اند اما اسناد حتی در کتاب معتبر اهل سنت وجود دارد که دلایل نارضایتی حضرت فاطمه(س) از حکومت و حاکمان را بیان کرده است.

وصیت حضرت زهرا(س) به اختفای مزار و دفن شبانه چه دلیلی داشت و چه پیامی برای تاریخ دارد؟

حضرت فاطمه زهرا(س) و دیگر معصومان(ع) فقط رهبران زمانه خویش نبودند بلکه تا روز قیامت حجت‌های خدا بر مردم هستند؛ لذا وقتی امام حسین(ع) هر چه برای هدایت مردم انجام دادند با لجاجت آنها مواجه شدند، دست به کاری زدند تا آیندگان بیدار شوند و مسیر شهادت را به دلیل عشق به بشریت انتخاب کردند تا منصفان تا روز قیامت از چرایی آن بپرسند و با سوال از این چرایی، به هدایت برسند!
حضرت زهرا(س) نیز می‌دانستند که طبق فرمایش و سنت پیامبر(ص)، تشییع و تدفین باید در روز انجام شود اما وصیت کردند که شبانه تغسیل و تدفین شوند و قبرشان نیز مخفی بماند تا آیندگان بپرسند رسول خاتم(ص) با این عظمت و جایگاه چند فرزند داشتند؟ چرا تنها یادگار نبوی که آن همه رسول خدا(ص) درباره فضایل و اوصاف ایشان سخن گفته بود به شهادت رسیدند و مزاری ندارند؟ و این سوالات سررشته‌ای برای هدایت منصفان شود.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://news.razavi.ir
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید