رجال تفسیری
۱۴۰۰-۱۱-۲۷

 

 

پدیدآور: عبدالله جوادی آملی

مشخصات نشر: قم: اسراء، 1393-

مشخصات ظاهری: ج

شماره دیویی: ر 745 ج 297/192

معرفی کتاب:

حدیث، در گذر زمان فراز و نشیب فراوان پیدا کرده و عوامل متعددی مانند: تشعبات مذهبی، گرایش های فکری، انگیزه های سیاسی و اجتماعی، کم مایگی علمی راویان و سودجویی برخی افراد، زمینه را برای آسیب پذیری حدیث از جهت متن و سند و جهت صدور فراهم آورده است. بر این اساس، در میان مجموعه روایات تفسیری، با نمونه هایی رو به رو می شویم که با مبانی مسلم عقلی و نقلی ناسازگارند. بی تردید، ظهور و پیدایی جریان ها و  رویدادهای اسف بار و غم انگیز در بستر تاریخ حدیث، مانند جریان وضع حدیث، پدیده تلخ غلو و غالیان، پیدایی و نفوذ نیرنگ آمیز اسرائیلیات، نیز حذف تدریجی سندهای روایات تفسیری و...، بسزا در آسیب پذیر شدن روایات تفسیری نقش داشته است.

شیوه رایج در میان محدثان، نقل حدیث با سند است و سند، مجموعه راویان در زنجیره نقل حدیث هستند که شناخت آنان برای پی بردن به درستی یا نادرستی گزارششان امری عقلایی است و پیشوایان معصوم علیهم السلام نیز فراگیر و بی تفکیک میان روایات فقهی و غیر فقهی بر آن تاکید ورزیدند.

در مجموعه کتاب « رجال تفسیری» تلاش شده است گزارشی از راویان روایات تفسیری در حوزه های گوناگون طبقه راوی، استادان و شاگردان، مذهب و گرایش فکری و جایگاه حدیثی او به دست داده شود.

کتاب «رجال تفسیری» اختصاص به شرح‌حال راویان تفسیری دارد؛ در این کتاب، اسامی راویان بعد از استخراج از اسناد تفسیری بر اساس حروف الفبایی تنظیم شده و تخمین زده می‌شود نگارش این کتاب تا ۲۰ جلد انجام شود.

تعیین طبقه و اصل راوی و مصاحبت وی با معصوم، معرفی زندگینامه، استادان و شاگردان و مشخص کردن مذهب راویان از جمله مواردی است که در این کتاب پرداخته شده است.

نگارش کتاب «رجال تفسیری» با تلاش پژوهشگران بنیاد اسرا و با اشراف آیت‌الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید انجام شده است.

منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید