دو ویژگی ماه شعبان
۱۴۰۰-۱۲-۱۴
حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری با بیان اینکه ماه معظم شعبان، ماه مهر، محبت و مواسات است، گفت: خداوند در ماه پیامبر(ص) با دستان پربرکت امام علی(ع) سفره مناجات شعبانیه را گشود که...
دو ویژگی ماه شعبان

دو ویژگی ماه شعبان/ حوادث اوکراین نمایشگاه تناقض‌های حکمرانی غرب است

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری در خطبه اول نماز جمعه تهران با بیان اینکه ماه معظم شعبان، ماه مهر، محبت و مواسات است، گفت: خداوند در ماه پیامبر(ص) با دستان پربرکت امام علی(ع) سفره مناجات شعبانیه را گشود که اهل معرفت هر سال انتظار می‌کشند این ماه برسد و این مناجات را قرائت کنند و از ویژگی‌ها و اخلاقیات جامعه انقلابی همین روحیه مناجاتی و مراقبتی است که ماه شعبان پشتوانه عظیم آن است.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی‌اکبری،دیروز ۱۳ اسفند، در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران، با تبریک حلول ماه شعبان و تقارن آن با روز جمعه گفت: برای عظمت ماه شعبان کافی است که ماه پیامبر(ص) نامیده شده و نسبت این ماه با پیامبر(ص) برای فهم اسرار و لطایف این ماه کفایت می‌کند.

وی با اشاره به جایگاه ویژه این ماه برای آماده‌سازی مؤمنان برای ورود به ماه رمضان گفت: صاحب این ماه پیامبر(ص) است و ایشان فرمودند این ماه با عظمت و بزرگ و شریفی است و فرشتگان مقرب این ماه را بزرگ می‌شمارند و روزی‌های ویژه برای مؤمنان در این ماه برای ورود به ماه رمضان مهیا شده است. این همان نقش ویژه ماه شعبان است.

حاج علی‌اکبری اظهار کرد: همچنین پیامبر(ص) در ادامه این روایت فرمودند که این ماه را شعبان نامیدند، زیرا در این ماه شعبه‌های گوناگون و متنوع از ارزاق مادی و معنوی برای مؤمنان در نظر گرفته شده است و حسنات آنها تا ۷۰ بار محاسبه می‌شود.

خطیب جمعه تهران با اشاره به تأکید فراوان بر روزه این ماه گفت: پیامبر(ص) می‌فرمایند که با قصد تقرب به خداوند و عشق به من این ماه را روز بگیرید، و لذا روزه نقش برجسته‌ای برای دریافت ظرفیت‌های عظیم این ماه دارد.

وی ابراز کرد: امام علی(ع) خطاب به کسانی که از ورود به ماه شعبان غافل بودند فرمودند که این ماه را پروردگار شعبان نامید چون ابواب گوناگون خیر در این ماه گشوده می‌شود و خیرات و بوستان‌های بهشت برای مؤمنان به حراج گذاشته می‌شود. البته امام علی(ع) در همین روایت اشاره می‌کنند که شیطان به لشکریان خودش دستور می‌دهد که نگذارند مؤمنان از این همه لطف الهی بهره ببرند و شجره زقوم را برای آنها آراسته کنند.

حاج علی‌اکبری بیان کرد: نکته جالب و کلیدی روایت این است که در این ماه مؤمنان باید برای بهره‌مندی از همه شعبات خیر آن، برنامه‌ریزی کنند. اگر نماز، روزه، تلاوت قرآن و ... در فهرست این خیرات است، اما یک بخش عمده مربوط به کارگشایی از مردم و خدمت‎رسانی نسبت به بندگان خدا و اصلاح روابط و آشتی دادن خانواده‎ها و حفظ آبروی مؤمنان و رسیدگی به ایتام و احسان به پدر و مادر و عیادت از بیماران است و لذا ماه معظم شعبان، ماه مهر، محبت و مواسات است.

خطیب جمعه تهران افزود: در این ماه، امام حسین(ع)، حضرت عباس(ع)، امام سجاد(ع) و حضرت علی اکبر(ع) به بشریت تقدیم شده‎اند و درخشش انوار نبوی در محیط زندگی مؤمنان از برکات این ماه است و شب نیمه این ماه در عداد شب‎های قدر و روز نیمه این ماه میلاد امید همه انبیا و اولیا و صالحان و مستضعفان عالم، حضرت ولی عصر(عج) است.

وی ابراز کرد: خداوند در ماه پیامبر(ص) با دستان پربرکت امام علی(ع) سفره مناجات شعبانیه را گشود که اهل معرفت هر سال انتظار می‎کشند این ماه برسد و این مناجات را قرائت کنند و از ویژگی‎ها و اخلاقیات جامعه انقلابی همین روحیه مناجاتی و مراقبتی است که ماه شعبان پشتوانه عظیم آن است.

بنابراین گزارش حجت الاسلام و المسلمین حاج علی‌اکبری در خطبه دوم نماز جمعه تهران، با اشاره به راه محبت الهی به عنوان راهی که مناجات شعبانیه برای تقویت تقوای الهی به ما اموزش می دهد، گفت: اگر بیداری به محبت الهی در جان انسان ایجاد شود در برابر گناهان مصونیت پیدا می کند و این راه نزدیک، رسا و با سرعتی است که ما را به قرب الهی نزیک می‌کند.

وی در ادامه یاد دو خلبان رشید شهید حادثه تبریز را گرامی داشت که با فداکاری خود جان بسیاری از هم میهنان را حفظ کردند.

حاج علی‌اکبری در ادامه با اشاره به روز ۱۴ اسفند؛ روز احسان و نیکوکاری و سالروز تأسیس کمیته امداد امام(ره) گفت: امسال این مناسبت با ماه احسان و مواسات مقارن شده است. در طی این سالها نهاد کمیته امداد منشأ خدمات و برکات فراوان بوده و امیدواریم با حمایت مؤمنین در گره‌گشایی و پیشبرد برنامه‌ها موفق باشند.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه در ماه معظم شعبان و در آستانه سال جدید نیازمند یک عملیات گسترده مواساتی مرد پایه هستیم، گفت: امیدوایم همه مؤمنان و نهادها دست به دست هم دهند و این ماه را برای نیازمندان سرشار سرور و خوشحالی کنند.

وی بیان کرد: سوم شعبان سالروز میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار است و این روز را به همه سبزپوشان افتخارآفرین سپاه و امت اسلامی تبریک می‌گوییم. سپاه یک نهاد امنیت‌ساز، صلح‌آفرین و مقتدر و مهربان است و امیدواریم در گام دوم بیشتر بدرخشند.

خطیب جمعه تهران با اشاره به روز ۴ شعبان و روز جانباز گفت: این روز را به جانبازان و امت جانبازپرور ایران و همسران و فرزندان مکرم و عزیز آنها تبریک می‌گوییم . آنها از پا افتادند تا ملت روی پا بایستد، دست دادند که دست امت در انجام رسالت‌های خود باز باشد، چشم دادند تا چشمان امت به روی افق‌های روشن گشوده شود و سلامتی خود را یکجا دادند تا امت به سلامت باشد.

حاج علی‌اکبری با اشاره به مسئله مهم منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست و ضرورت پیگیری سیاست‌های کلی نظام و رهبری در این زمینه گفت: این باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و مجموعه های جهادی ما به میدان بیایند. اینجا جای شکل‌گیری یک قرارگاه جهادی است و نهادهای مسئول باید این همه گروه‌های جهادی قوی و مؤمن و متخصص را فراخوان دهند و قرارگاه جهادی برای حفاظت از محیط زیست و توسعه منابع طبیعی و درختکاری در کشور کل بگیرد.

وی با بیان اینکه به تعبیر رهبری این یک مسئله ساده، عادی، تشریفاتی و تجملاتی نیست، گفت: این یک مسئله حیاتی است و امروز و فردای ما و حیات طیبه ملت ما در گروی صیانت از محیط زیست و منابع طبیعی و ارج نهادن به این نعمت بزرگ الهی است. امیدواریم در این زمینه اتفاقات تازه‌ای بیفتد و هزاران گروه جهادی پربرکت به میدان بیایند و مساجد و مؤمنان و ائمه جمعه و اقشار گوناگون دست به دست هم بدهند و به نهادهای مسئول در این زمینه کمک کنند. تا اتفاق ملی در این بخش با روحیه جهادی نیفتد، کار در صیانت از محیط زیست به سرانجام نمی رسد.

خطیب جمعه تهران با تأکید اهمیت فرهنگ‌سازی در این مسئله گفت: در این راستا باید فرهنگ عمومی ما به مدد بیاید.

وی در ادامه با اشاره به برخی اقدامات الگوبخش و امیدوارکننده در سطح قوای سه گانه و نهادهای گوناگون گفت: اگر حفظ محیط زیست و حفظ منابع طبیعی کشور جزو واجبات است، اما واجب تر از آن، عقلا و شرعا، صیانت از سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به حاکمیت و رضایت آنها و تقویت انگیزه انها برای مشارکت و حضور در صحنه‌هاست.

حاج علی‌اکبری با اشاره به تعابیر رهبر معظم انقلاب در این رابطه در سخنرانی روز مبعث گفت: مردم باید پای کار باشند و حفظ امید و اعتماد و رضایت مردم وظیفه و مأموریت اول مجموعه‌های خدمتگزار در کشور است و نگهبانی از سرمایه اجتماع امت بسیار اهمیت دارد و این همان جایی است که دشمن آن را نشانه گرفته است.

خطیب جمعه تهران ابراز کرد: بحمدلله اقداماتی در سطح قوا در حال انجام است که به نظر می‌رسد طلیعه یک انقلاب اداری در کشور است. وقتی انسان تأمل می‌کند می‌بیند گویا در بسیاری از ادارات و ساختارهای ادای کشور انقلاب راه پیدا نکرده است و روش‌ها ربطی به فضای انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن ندارد.

وی تصریح کرد: آن روزی نظام اداری با انقلاب اسلامی هماهنگ می شود که مردم برای رفتن به ادارات مشتاق باشند نه اینکه اگر کارشان گیر نهادی بیفتد غصه عالم به دلشان بیفتد. باید کار مردم در بخش‌های گوناگون روان و تمیز انجام شود.

حاج علی‌اکبری بیان کرد: هر نوع اصلاح فرهنگی و اخلاقی و اقتصادی و عدالتی و اجتماعی باید از نهادهای حاکمیتی و دولت شروع شود و بعد از مردم توقع داشت، لذا رویکرد جدید بسیار مبارک است و قدر آن را می‌دانیم اگرچه در برخی بخش‌ها با تأخیر در حال انجام است. موضوع آزادسازی سواحل از این قبیل است که کار خوب و به جا و قاطعی بود که با پیشگامی دولت و همکاری همه قوا انجام شد و معلوم شد می‌توان این کارها را کرد اما طرح و برنامه و قاطعیت و توکل به خدا می‌خواهد.

وی افزود: اقداماتی که رئیس دستگاه قضا با حضور بدون تشریفات به خصوص در مسئله مبارزه با قاچاق کالا و کاهش فاصله مردم انجام می‌دهند، امیدوارکننده است. اگر این اتفاق سامانه ثبت مجوزها بیفتد به خوبی انجام شود بسیاری از مسائل و مشکلات مردم در حوزه تولید و اقتصاد برطرف می‌شود و خیلی از موانع تولید برداشته می‌شود. اینها تشریفات فسادزا و امیدسوز هستند که امضاهای طلایی و رانتخواری از درون آن خارج می‌شود.

خطیب جمعه تهران اظهار کرد: هشت فرمان رئیس جمهور برای مسئله خودرو نیز از همین قبیل کارهاست که ایشان خوب وارد میدان شدند و این مطالبه عموم ملت و رهبر معظم انقلاب است. البته توقع داریم رئیس جمهور عزیز با چند فرمان اصلاح وضعیت معیشتی مردم را انجام دهند و هماهنگی های لازم و اقدامات جهادی در این راستا اتفاق بیفتد زیرا هنوز در گوشه و کنار دست کسانی که با رفاه و معیشت مردم بازی می‌کنند دیده می‌شود که باید شناسایی شده و با قاطعیت دستگاه قضایی قطع شود و شرایط عمومی زندگی مردم بهتر شود.

حاج علی‌اکبری در ادامه با اشاره به بیانات حکیمانه رهبر معظم انقلاب در روز عید مبعث، ابراز کرد: این سخنرانی حاوی نکات مهم برای امروز و فردای ما و جهان بود. بعثت در برابر جاهلیت اولی ایستاد و پرچم برافراشت و درس بعثت برای امروز ما برافراشتن پرچم حکمت، اخلاق، علم، عقلانیت و مهربانی در برابر جاهلیت مدرن است و انقلاب اسلامی دقیقا همین جا ایستاده است و با جاهلیتی که عقلانیتی ندارد و با انواع و اقسام رذایل نو شده، مبارزه می‌کند.

وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی و ملت ما مسئولیت بزرگی را برعهده گرفته‌اند و آن هم براقراشتن پرچم رسالت الهی و رهایی خود از اختاپوس جاهلیت مدرن و نشان دادن راه به ملت‌های عالم و زمینه‌سازی برای ظهور است.

خطیب جمعه تهران بیان کرد: این جاهلیت مدرن درجاتی دارد اما یک حقیقت بیشتر ندارد و پایه آن مادی‌گرایی و حرص و طمع و خشم و شهوت است و مدرن بودن آن به خاطر به استخدام گرفتن علم، فن و هنر و فناوری است و بیشتر خود را گسترش می‌دهد و با هنر و رسانه خود را بزک می‌کند؛ در واقع با یک جاهلیت بزک شده شیک پوش مواجه هستیم.

وی بیان کرد: در بین درجات این جاهلیت مدرن شکی نیست که رژیم مافیایی آمریکا قله و نماد و نمود این جاهلیت مدرن است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب یک رژیم بحران‌ساز و بحران‌زی است که با نسل‌کشی سرخپوستان شروع شده، با جنایت علیه رنگین پوستان ادامه یافته و با شعله ور کردن آتش جنگ‌های جهانی برای زیست خودش، رزق تهیه می‌کند و مایه حیات ننگینش همین تولید بحران است. مافیایی در همه زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی، صنعتی، رسانه‌ای و امنیتی و تسلیحاتی.

حاج علی‌اکبری تصریح کرد: سیاهه جنایات این رژیم مافیایی پلید جاهل خودش جلدهای قطوری است که اگر فقط بخواهد فهرست شود و بخش‌های پنهانش حتما بیشتر از بخش‌های آشکارش است؛ از تولید ده‌ها مکتب الحادی تا برهنه‌گرایی تا همجنس‌گرایی تا مافیای عظیم مواد مخدر و صنعت سودآور و نسل سوز هرج و مرج جنسی و سرمایه گذاری‌ عظیم حداقل یک تریلیون دلاری در سال برای آتش‌افروزی در جهان و راه‌اندازی بیش از ۱۵۰ جنگ منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، کشتن هزاران نفر در هیروشیما و ناکازاکی و تأسیس مراکز اصلی پرورش ترویست‌ها از جمله داعش و حمایت از بزرگترین تروریست دولتی شناخته شده زمانه ما یعنی رژیم صهیونیستی.

وی تصریح کرد: همه می دانند مقصر اصلی تمام جنگ‌های منطقه ما آمریکاست و خودشان هم اعتراف کرده‌اند. استاد کل تولید بحران‌های نیابتی این رژیم مافیایی پلید است و برای خودشان هم جز فقر و بدبختی و تبعیض و بیچارگی و البته نفرت چیزی به ارث نگذاشته‌اند و امروز منفورترین رژیم در سطح جهان است.

خطیب جمعه تهران با اشاره به قضیه اوکراین گفت: اینجا هم پشت صحنه همین ماجراجویی‌های آمریکا است. مسئول اصلی اینها هستند که با فتنه‌انگیزی‌هایی سیاسی و نظامی اوکراین را قربانی زیاده‌خواهی‌های خودشان کردند. در واقع پشت صحنه و عامل اصلی همین رژیم مافیایی آمریکا و همراهان غربی اوست. البته مواضع جمهوری اسلامی در این بخش بسیار روشن، حکیمانه و موافق با عزت و حکمت و مصلحت است.

وی تصریح کرد: ما همه جا با جنگ مخالفیم و تمامیت ارضی کشورها را محترم می‌شماریم و با کشته شدن غیر نظامیان مخالفیم و نابودی زیرساخت‌های کشورها را درست نمی‌دانیم. در منازعه روسیه و اوکراین هم جمهوری سلامی برای حل و فصل مسئه اعلام آمادگی کرده است اما ریشه بحران را خوب می‌شناسیم. حوادث امروز اوکراین نمایشگاه تناقض‌های حکمرانی غرب و استانداردهای دوگانه آمریکایی است. این تنش‌ها نمایشگاه انباشت دوگانه‌های رفتاری حکمرانی غربی و آمریکایی است و نماد عینی ناکامی نظام جهانی در کنترل بحران هاست. باید ظاهراً فکر تازه‌ای کرد.

حاج علی‌اکبری در پایان اظهار کرد: راه، راه روشنی به نام مقاومت است و ملت عزیز ما از نصرت الهی بهره می‌گیرد و راه خود را قوی‌تر ادامه می‌دهد. افول این رژیم مافیایی خبیث هم آغاز شده و نشانه‌های آن را دریافت می‌کنیم. امیدواریم براساس رهنمود روشن رهبر معظم انقلاب با تقویت ایمان در خودمان، تقویت گروه‌های مؤمن در سراسر عالم و تقویت نظام اسلامی و رسیدن به ایران قوی بتوانیم هم خودمان سلامت بمانیم و هم به سلامت جامعه جهانی و منطقه کمک کنیم.

انتهای پیام

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://iqna.ir/fa/news/4040185
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید