پدیدآور: علي صفايي حائري؛ تحقيق، تصحيح و ويرايش: موسسه فرهنگي ليلةالقدر
مشخصات نشر: قم: ليلةالقدر، ۱۳۹۱.
مشخصات ظاهری: ۱۹۱ ص
شماره دیویی: ب 682 ص 354/297
معرفی کتاب:
« بهار رويش: مروري بر دعاهاي ورود و وداع ماه رمضان» مجموعه چهار سخنرانی استاد علی صفائی حائری است که پیرامون ماه مبارک رمضان و برکات آن و دعای ورود و وداع ماه رمضان ایراد شده است. سخنرانی اول تحت عنوان « رمضان، ریزش ها و محرومیت ها» است که از یک طرف بحث بارش و ریزش بی امان بخشش ها و عنایت های رمضان و رزق های وسیع آن است و از طرف دیگر سخن از ظرف واژگون ما وعوامل محرومیت از چنین سفرهی مزیّن به غذاها ورزق های گوناگون بدن و فکر و قلب و روح است.
بحث دوم که در آستانه ی ورود به رمضان ایراد شده مروری است بر دعای ورود ماه رمضان از صحیفه ی سجادیه ی امام سجاد(ع) که به پیش درآمدی از خود استاد مزیّن شده و در ادامه به شرح و تبین تک تک فرازهای دعا پرداخته می شود که باید بویید و استشمام کرد و چشید و خود را برای ورود به ضیافت الهی تزکیه و تصفیه و آماده نمود.
گفتگوی سوم عنوان« رمضان، ریزش ها و رویش ها» را به خود گرفته که در میانه ی ماه رمضان طرح شده و تلنگر و هشداری است به مهمان که در وسط مهمانی میان داری کند و از صاحب خانه تنها دو خواسته را بخواهد: اول این که خاک باشد و دوم این که رویشی داشته باشد تا در پایان راه، حسرت خاک بودن را بر دل ننشاند.
سخنرانی چهارم کتاب « بهار رويش: مروري بر دعاهاي ورود و وداع ماه رمضان» ، مروری کوتاه و فشرده و پر نغز بر دعای وداع امام العارفین از رمضان است. این دعا که به تعبیرخود استاد این قدر طولانی است که جا دارد انسان از اول ماه به آن مشغول شود، بخشی از فرازهای آن تلاوت و تبین شده است.
در قسمتی از کتاب « بهار رويش: مروري بر دعاهاي ورود و وداع ماه رمضان» چنین می خوانیم:
رمضان نهری است که می توان در آن شستشو کرد و چشمه ای است که می توان از آن آشامید و راهی است که می شود با آن تا قرب حق رفت. در این ماه باید شناخت ها، محاسبه ها، عشق و ایمان، عمل و اطاعت رزق های وسیع ما باشد و مغز و قلب و روح و عقل ما را سرشار کند.