مهارت‌هاي دعوت فرزندان به نماز
۱۴۰۱-۰۲-۲۱
مهارت‌هاي دعوت فرزندان به نماز

کتاب مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز نوشته‌ی محمدعلی جابری، دارای مطالب کاربردی مناسب برای خانواده‌هایی است که دغدغه نمازخوان شدن فرزندان‌شان را دارند.

مهم‌ترین اقدام در تربیت فرزندان، آشناسازی آنان با نماز و در گام بعد نهادینه‌‌سازی آن است. به شهادت قرآن، روایات، تجربه و آمار، دعوت فرزندان به نماز آنان را در برابر آسیب‌های اجتماعی بیمه می‌کند؛ اما مهم‌تر از دعوت به نماز، چگونگی دعوت به آن است.

بسیاری از دورشدگان از نماز، بارها و بارها در خانه یا مدرسه به نماز دعوت شده‌اند؛ پس مشکل بیشتر از اینکه ناشی از دعوت نشدن باشد، ریشه در دعوت‌های ناصحیح و نابجا دارد. با توجه به اهمیت مشکل مذکور، کتاب پیش رو با هدف آموزش مهارت‌های دعوت صحیح فرزندان نگارش شده، و در چهار فصل سامان یافته است:

در فصل اول به‌ اختصار ضرورت دعوت به نماز بیان شده است. در فصل دوم پس از بیان اصول دعوت، دوازده مهارت مشترک دعوت کودک و نوجوان به نماز ارائه شده است. فصل سوم شامل چهار گفتار می‌شود. در گفتار نخست، به ویژگی‌های کودک در دورۀ اول کودکی پرداخته شده و در گفتار دوم مهارت‌های دعوت خردسالان به نماز بیان شده است.

در گفتار سوم و چهارم ابتدا ویژگی‌های دوران دوم کودکی و سپس مهارت‌های دعوت به نماز در این دوره آورده شده است. در گفتار اول فصل پایانی برخی ویژگی‌های نوجوان ذکر شده و در گفتار دوم از مهارت‌های ویژۀ دعوت به نماز در دوران نوجوانی بحث شده است. در گفتار پایانیِ فصل چهارم نیز اشاره‌ای کوتاه به مهارت‌های دعوت نوجوانان فاصله گرفته از نماز شده است.

در بخشی از کتاب مهارت‌های دعوت فرزندان به نماز می‌خوانیم:

برای نمازباید با چنان شکوه وشوکتی به نمایش گذاشته شود که چشمان کودک ررا خیره و انگیزه تقلید را در او ایجاد کندراهکارهای زیر برای نمایش عظیم از نماز پیشنهاد می شود:

1_ اذان گفتن در ساعت های معین آن هم با صدایی خوش نگاه کودک را جلب می کند و او را جذب اتفاق های پساز آن می سازد. اگر والدین به هر دلیل نخواهند در خانه اذان بگویند ، حداقل باید تلویزیون یا رادیو را هنگام موقع اذان روشن بگذارند. علاوه براین ساکت شدن هنگام اذان و تکرار جملات آن ، می تواند ابهت نماز را بری کودک ترسیم ند.

2_آمادگی برای نماز :اگر روزانه و قبل از هر اذان ، آمادگی و اشتیاقپدرومادر را به نماز ببیند ، به نماز علاقمند می شوند. به گزارش روایات ، پیامبر اعظم (ص) همیشه منتظر رسیدن وقت نماز بود و هنگام اذان می فرمود:-ای بلال اذان بگو و راحتمان کن

3_  قرار دادن اتاق نماز:اگر هیچ جای خاصی برای نماز در منزل  دیده نشود، در نگاه کودک امری بی ازش تلقی می شود . شایسته است اتاقی یا لااقل گوشه ای از آن ، به نماز اختصاص داده شود. حضرت امیر اتاقمتوسطی را برای نماز در نظر گرفته بودند و هر شب یکی از کودکان خود را انجا می بردندتا نظاره گر نمازشان باشد.....

مهارت‌هاي دعوت فرزندان به نماز/ نويسنده محمدعلي جابري.- قم: نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ۱۳۹۸.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید