قرآن کتابی است که رستگاری انسان را در دو جهان تضمین میکند، هم چون مشعلی فروزان، انسان را از تاریکیهای جهل و نادانی رهایی میبخشد و در سرای دیگر، او را محبوب حضرت پروردگار مینماید. قرآن، بهترین فتح کننده قلّه بلند عزت است. قرآن،کتابی است که «لایأتیه الباطل من بین یدیه ولا من خلفه؛نه اکنون و نه در اینده،باطل در آن راه نخواهد یافت و حقایق آن را دگرگون نخواهد ساخت».(سوره فصلت، ایه 42) .کتابی است که شب قدر به سبب نزول آن، عظمت یافت« انا انزلناه فی لیلة القدر».(سوره قدر،ایه 1)آستان قدس رضوی نیز در راستای نشر علوم و معارف قرآنی اقدام به برگزاری جلسات تفسیر موضوعی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی نموده است.
در بیان اهمیت تفسیر قرآن کریم آمده است تفسير از واژة فَسَرَ به معناي روشن كردن و آشكار ساختن است و در اصطلاح، عبارت است از زدودن ابهام از لفظ مشكل و دشوار، كه در انتقال معناي مورد نظر، نارسا و دچار اشكال است. همين نكته مرز بين تفسير و ترجمه است؛ زيرا ترجمه در جايي است كه معناي لغوي لفظ را روشن نيست ولي تفسير آن است كه در عين روشن بودن معناي لغت، هم چنان هالهاي از ابهام بر چهره ي آن نشسته است. علّامه ي طباطبايي فرمود: تفسير عبارت است از روشن كردن معاني آيات قرآن كريم و كشف مراد و مدلول آن ها.
جلسات تفسیر موضوعی قرآن کریم از جمله برنامه هایی است که همزمان با دهه کرامت برای عموم علاقه مندان به قرآن و معارف قرآنی تشکیل می شود.
نشست تفسیر موضوعی قرآن کریم، هر روز قبل از نماز ظهر و عصر با حضور حجج اسلام و المسلمین وحید قنبری، علی شیخزاده، محمدتقی حسینزاده و محمدعلی فیضآبادی در دارالقرآن الکریم آستان قدس رضوی در حال برگزاری است.
هم چنین نشست تفسیری امام رضا علیه السلام هر روز بعد از اقامه نماز ظهر و عصر با حضور حمید رضا ویژه و مرتضی امیننیا در ایوان مقصوره و رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار میشود.