حدیث سلسله الذهب امام رضا(ع) در تبیین ولایت، صریح ترین فریاد است|امام رضا ایرانی ها را افراد عمیق و محققِ بدون تعصب یافتند
۱۴۰۱-۰۴-۲۸
سخنران حرم مطهر رضوی حدیث سلسله الذهب را صریح ترین فریاد امام رضا(ع) در باب ولایت و امامت دانست.
حدیث سلسله الذهب امام رضا(ع) در تبیین ولایت، صریح ترین فریاد است|امام رضا ایرانی ها را افراد عمیق و محققِ بدون تعصب یافتند

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در گفت و گو با خبرنگار آستان نیوز گفت: بی تردید حدیث سلسله الذهب امام رضا علیه السلام صریح ترین فریادها و دعوت ها را برای تبیین امر ولایت و امامت در بردارد و امام رضا علیه السلام از این فرصت پدیده آمده -اگر چه تحمیلی و سرشار از مکر مامون بود که خواست حضرت را وارد حکومت کند- به قدری خوب استفاده کردند که مأمون خودش را مجبور دید امام را به شهادت برساند.
 
بی نظیرترین جمله ولایی در حدیث سلسله الذهب

حجت الاسلام پناهیان گفت: حضرت اصلا اهل مماشات نبودند که برای تامین امنیت خودشان ذره ای از حق کم بگذارند اگر هم گاهی صبر می کردند به خاطر ظرفیت مردم و امنیت شیعیان بود که آنها را بتوانند آماده کنند برای تاریخ و آینده ای که خوب هنوز آمادگی برای ظهور نبود.

وی افزود: طبیعتاً این جمله ای که حضرت رضا علیه السلام در حدیث سلسله الذهب در نیشابور بیان فرمودند بی سابقه ترین و بی نظیر ترین جمله ولایی است که در میان ائمه معصوم علیهم السلام شنیده شده و این اتفاق نشان دهنده همان صراحتی است که حضرت داشتند.

وی ادامه: البته موقعیت اش را هم داشتند نه اینکه امامان دیگر ما نعوذ بالله بخواهیم بگوییم ترک وظیفه ای کردند نه موقعیت امام رضا را نداشتند حتی امیر المومنین علیه السلام به این صراحت از امامت و ولایت در زمانی که خلافت داشتند صحبت نکردند به دلیل اینکه مردم ظرفیت لازم را نداشتند.
 
ایرانی ها افراد عمیق محقق بدون تعصب

سخنران حرم مطهر رضوی بیان داشت: این حدیث شریف که بر سر در تاریخ ایران اسلامی باید نصب شود نشان دهنده ظرفیت مردم ایران هم هست با اینکه آن زمان کسانی که پای منبر ایشان بودند با تشیع این آشنایی امروز را به هیچ وجه نداشتند اما ارادت به فرزندان اهل بیت داشتند و امام رضا را به عنوان عالم آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین می شناختند.

وی افزود: در عین حال با آن بُعدی که از معارف شیعه داشتند حضرت این چنین آنها را مورد خطاب قرار می دهند معلوم می شود که حضرت ایرانی ها را افراد محققِ بدون تعصب، و افراد عمیقی یافتند که با آنها اینگونه صحبت کردند.

وی ادامه داد: این حدیث در واقع خطاب به مردم نیشابور نبود بلکه قاعده حضور حضرت در این خطه بوده، خطه منظورم سرزمین فارس است حالا ممکن است ما فعلا در محدوده، ایران را بشناسیم اگر چه وسیع تر از این صحبت ها است.
جایگاه امامت و امام رضا در حدیث سلسله الذهب

حجت الاسلام پناهیان با آزوی جاودانگی و تاثیر پیام امام رضا علیه السلام برای سرزمین بزرگ فارس گفت: این کلام حضرت ابعاد گوناگونی دارد ضمن اینکه آخرین فرق مذهبی که ایجاد شده را اصلاح می کند جایگاه امامت را هم مشخص می کند.

وی افزود: آن ثواب با عظمتی که برای زیارت حرم آقا امام رضا علیه السلام بیان شده شاید در این کلام به آن اشاره ای باشد، آنجا که حضرت می فرماید( انا من شروط ها) خوب این هم جایگاه امامت را به عنوان شرط پذیرش (لا اله الا الله) نشان می دهد هم جایگاه ویژه آقا امام رضا علیه السلام را و طبیعتاً کسی که به زیارت حضرت می آید از این اثر وضعی وجود مقدس حضرت تاثیر می پذیرد.

سخنران حرم مطهر رضوی بیان داشت: اثر وضعی وجود مقدس امام رضا علیه السلام تضمین سلامت تشیع و پیگیری راه اولیاء خدا است که حضرت انجام دادند این در جان تک تک زائرین امید است که جاری شود.

وی افزود: در بحران ها و طوفان ها و فتنه ها امید است که زائرین امام رضا علیه السلام در سلامت و سعادت بمانند چون اصلا کارکرد ایشان در آن مقطع تاریخ، حفظ صراط مستقیم، در مسیر اهل بیت بود که امام رضا نقش خاصی برای آن داشتند.
زیارت دور و نزدیک

حجت الاسلام پناهیان در باب زیارت از راه دور و نزدیک گفت: هر چند هیچ وقت زیارت از راه دور مانند زیارت از راه نزدیک نیست، برای کسانی که از راه دور زیارت می کنند آرزو می کنم که توفیق زیارت نزدیک را پیدا کنند.

وی افزود: تقاضا می کنم از کسانی که توفیق کمک دارند زیارت از نزدیک را برای کسانی که قسمتشان نشده فراهم کنند این یک توفیق است که هموطنان خودشان را به زیارت بفرستند و این را یک کار ارزشمند فرهنگی و حتی مادی و دنیایی تلقی کنند.

وی ادامه داد: در نهایت اگر کسی واقعا توفیق زیارت از نزدیک نداشت هرگز نباید زیارت از راه دور را ترک کند آن توجهات از راه دور توفیق زیارت از نزدیک را نیز تسهیل می کند.

 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
https://news.razavi.ir
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید