از ویژگی های منحصر به فرد این کتاب کاربردی نمودن آن در دو جهت است: اول : شناخت و معرفت نسبت به خداوند متعال: به عبارت دیگر ، با معرفی و معنای هر اسم ، سعی شده است خواننده قدم به قدم نسبت به خدای متعالی ، شناخت بیشتری پیدا کند
دوم: استفاده از کتب روایتی معتبر: یکی ازخصوصیات این کتاب، استفاده از کتب روایی است . به طوری که به مناسبت هر اسم ، استفاده اخلاقی و عملی برای خواننده از طریق روایات اهل بیت عصمت و طهارت ایجاد شده است.
بخشی ازمتن کتاب
اسم« نصیر»
وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِأَعْدَائِكُمْ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَلِيًّا وَكَفَىٰ بِاللَّهِ نَصِيرًا ( سوره نساءآیه 45)
و خدا به دشمنان شما داناتر است. و بس است که خدا سرپرست شما باشد، و کافی است که خدا یاور شما باشد.
اسم« نصیر» در لغت و معنا
نصیر از ریشه و ماده نصره- نصرا"(به او کمک کرد، یاریش داد) می باشد.
نصیر بر وزن فعیل بوده و صف مشبهه می باشد . وبه معنای یاری کننده و یاور وارد شده است . و اما در خصوص خداوند متعال باید گفت : نصیر یکی از اسماء خداوند است و زمانی که خداوند به نام نصیر یاد می شود، یعنی« الهی» که پیوسته و علم الدوام یاور مخلوقات و یاری کننده بندگانش است . حسب رحمانیت خداوند نصرت و یاری او، چه در عالم تکوین و چه در عالم تشریع ، شامل حال تمام موجودات و مخلوقات می شود.
اسم «عفو»
فَأُوْلَٰٓئِكَ عَسَى ٱللَّهُ أَن يَعۡفُوَ عَنۡهُمۡۚ وَكَانَ ٱللَّهُ عَفُوًّا غَفُورٗا(نساء آیه 99)
آنها ممکن است خداوند مورد عفوشان قرار دهد و خداوند عفو کننده و آمرزنده است.
اسم عفو در لغت و معنا
اسم عفو از ریشه العفو « عفا یعفو عفوا"» می باشد.
به طور کلی« العفو » به معنای صرف نظر کردن از چیزیست که مقتضای توجه و نظر را دارد ، لکن به جهتی ازآن صرف نظر می شود ؛ بنا براین ، اینکه خداوند عفو می کند درواقع صرفنظر از گناه وعقاب بنده اش می کند در حالی که مقتضای گناه، کیفر و عذاب بوده است.
و اما «عفو» صیغه مبالغه بوده است و بر وزن فعول می باشد صیغه مبالغه دلالت بر شدت و کثرت می کند ، در نتیجه معنای عفو بسیار محو کننده (وبخشنده) است.
تعداد دفعات ورود اسم شریف «عفو» در قرآن
سوره مبارکه نساء آیه 43
سوره مبارکه نساء آیه 99
سور مبارکه نساءآیه 194