پدیدآور: مرضيه محمدزاده
مشخصات نشر: قم: دليل ما، ۱۳۹۱.
مشخصات ظاهری: [۲۶۳] ص.: نقشه، نمودار (رنگي)
شماره دیویی: 1391 ب 346 م 297/974
معرفی کتاب:
در تاریخ اسلام زنان مومن و فداکاری بودند که با حضور فعال در صحنه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی نظامی مسیر تاریخ را تغییر دادند. از جمله این زنان، حضرت زینب سلام الله علیها بودند که با حضور در نهضت کربلا، مسئولیت بزرگی را بر عهده گرفت. آن حضرت برای ایفای مسئولیت بزرگ پیام رسانی از دوران کودکی تحت تربیت پیشوایان معصوم علیهم السلام قرار گرفت. کتاب « بانوي آفتاب: پژوهشي در زمانه و زندگي حضرت زينب (س)» در دو فصل به بررسی زندگانی حضرت زینب سلام الله علیها می پردازد.
فصل اول کتاب « بانوي آفتاب: پژوهشي در زمانه و زندگي حضرت زينب (س)» به بدو تولد تا زمان اسارت اختصاص دارد که خود شامل چهار بخش می باشد: در بخش نخست به تولد و چگونگی نشو و نمای آن حضرت در دامان نیای بزرگوار و والدین والاتبارش پرداخته شده و سپس زندگی و مرگ همسر و فرزندان وی مورد توجه واقع شده است. در بخش دوم فضایل و ویژگی های شخصیتی این بانو مورد بررسی قرار گرفته است. بخش سوم به بررسی رفتار و مواضع آن حضرت در دوران حکومت پدر و برادر بزرگ ترش امام حسن مجتبی علیه السلام اختصاص یافته است و سرانجام بخش چهارم که دوران شکوفایی شخصیت تاثیرگذار آن حضرت در همراهی با کاروان حسینی تا عصر عاشورا مورد بررسی قرار داده، مراحل این شکوفایی شخصیت را از دوران حکومت معاویه و سپس روی کار آمدن پسرش یزید آغاز و تا واپسین لحظات خونبار روز عاشورا دنبال نموده است.
فصل دوم کتاب، آغاز اسارت تا پایان عمر پر برکت و افتخارآمیز این بانو را دربرمی گیرد و در هفت بخش ارائه شده است: بخش اول، وقایع عصر عاشورا، بخش دوم و سومف نقش آن حضرت در همراهی کاروان اسرا در کوفه و شام و بارگاه یزید، بخش چهارم شامل مراجعت به مدینه و در بخش پنجم بررسی خیزش های مردمی پس از واقعه ی عاشورا تا سقوط بنی امیه به عنوان تاثیرات اجتماعی و دست آوردهای قیام عاشورا و بخش ششم به نحوه وفات و محل دفن آن حضرت که تا کنون مورد مناقشه قرار داشته است و در نهایت در بخش هفتم از اعقاب آن حضرت سخن به میان آمده است.