تفسیر آموزشی قرآن کریم: با نگاه به روایات تفسیری
۱۴۰۱-۰۹-۱۰

پدیدآور: محمد رضا صفوي؛ تهيه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، مرکز فرهنگ و معارف قرآن

مشخصات نشر: قم: بوستان کتاب قم (انتشارات دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم)، ۱۳96.

مشخصات ظاهری: ج

شماره دیویی: ت 739 ص 297/179

معرفی کتاب:

از جمله ضرورت ها در حوزه تفسیر، عرضه متنی آموزشی از تفسیر قرآن برای پایه های مختلف حوزوی است، به این هدف که دانش پژوهان با گذراندن مراحل پیش بینی شده به رتبه ای از علم تفسیر دست یابند که بر استخراج حقایق قرآن توانا گردند. کتاب « تفسیر آموزشی قرآن کریم: با نگاه به روایات تفسیری» جلد نَهم از مجموعه کتاب « تفسیر آموزشی» است. این مجلد، مرحله پنجم تفسیر آموزشی را شکل می دهد. در این مرحله بیشترین رویکرد، نگاه به آیات قرآن با توجه به روایاتی است که در تفسیر و بیان آیات آمده اند یا روایاتی که بر مصداقی از مصادیق آیه، تکیه کرده یا بر مواردی تطبیق داده اند. نویسنده در این مرحله برآن است که نشان دهد چگونه آیاتی به وسیله روایات تبیین شده است.

در این مجلد پیش از ورود به مباحث تفسیری، چندین درس به مباحث نظری اختصاص داده شده است، از قبیل وابسته بودن یا نبودن تفسیر قرآن به سنت، حجیت یا عدم حجیت خبر واحد در تفسیر قرآن و اقسام روایات تفسیری.

در تفسیر قرآن به سنت، سخن بسیار است و نظرها متفاوت؛ از این رو چند درس نخست جلد نهم به « نقش سنت در تفسیر قرآن» می پردازد و در این مبحث به روایات که حاکی از سنت هستند، عنایت ویژه ای می شود و نظرهای متفاوت مطرح و ارزیابی می گردد.

کتاب حاضر در 26 درس به رشته ی تحریر درآمده که نیاز قرآن به تفسیر، بررسی دلالت آیه تعلیم روایات و نقش سنت در تفسیر، وجود اجمال و ابهام در قرآن و بیان آن در سنت، رابطه خبر واحد با تفسیر، قلمرو حجیت خبر واحد و گونه های روایات در تفاسیر روایی عناوین دروس اول تا ششم این کتاب را تشکیل می دهند.

دروس هفتم تا پایان کتاب « تفسیر آموزشی قرآن کریم: با نگاه به روایات تفسیری» شامل توضیح آیات 88 تا 186 سوره اعراف می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید