پدیدآور: انسيه عسگري
مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۳۹۷.
مشخصات ظاهری: سيزده، ۱۶۷ ص
شماره دیویی: ج 623 ع 297/171
معرفی کتاب:
جریان تفسیری به مجموعه فرآیندها و فرآورده های تفسیری ای گفته می شود که تحت گفتمان های نوشته یا نانوشته، یک گونه تفسیر را تولید و هدایت کرده است.امروزه مطالعات تطبیقی مقبولیت وسیعی یافته اند. بی گمان ظهور و پیدایش عنوان تازه « تفسیر تطبیقی» در دو سه دهه اخیر و پدیدآمدن آثار تفسیری بدین نام، تحت تاثیر قلمروهای معرفتی دیگر علوم بوده است. کتاب « جریان شناسی تفسیر تطبیقی» عهده دار شناساندن بنیان های معرفتی آن و تبیین این بنیان ها و روش شناسی شده است.
موضوع پژوهش در فصل اول با عنوان « چیستی تفسیر تطبیقی» ، تلقی ها و نظریه های موجود درخصوص تفسیر تطبیقی است. در فصل دوم با عنوان « جریان شناسی تاریخی تفسیر تطبیقی» ، تفسیرها در دو بخش تفسیرهای سنتی و تفسیرهای جدید نامبردار به تفسیر تطبیقی بررسی می شوند. « مبانی، رهیافت ها و روش تفسیر تطبیقی» عنوان فصل سوم کتاب است که در آن ارکان شناختی تفسیر تطبیقی؛ یعنی مبنا، رهیافت و روش آن تبیین شده اند و در آخرین فصل کتاب با عنوان « آسیب شناسی تفسیر تطبیقی» آسیب شناسی تفسیرهای فصل دوم در پرداختن به تفسیر تطبیقی انجام شده است.
نویسنده کتاب « جريان شناسی تفسير تطبيقی» در مقدمه ذکر می کند که این کتاب، در مقام بررسی وضعیت موجود است؛ هم در بررسی تفسیرپژوهی ها و هم در ارزیابی فرآورده ها و فرایند تفسیر تطبیقی، خواسته است به تحلیل وضعیت فعلی تفسیر تطبیقی بپردازد؛ بنابراین پژوهش حاضر، پسینی است، نه پیشینی. بخش مبانی و روش هم پرچه در ظاهر، کمی به شکل توصیه ای و تجویزی نزدیک شده است، اما درواقع، جنبه توصیفی و ترسیمی دارد و ذیل عناوین جدید، به تحلیل شاخصه های تطبیق در میراث تفسیری و آثار تطبیقی جدید، پرداخته است.
کتاب « جريان شناسی تفسير تطبيقی» در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی موجود می باشد.