پدیدآور: علی شریفی؛ ناظر: محمود واعظی؛ سرویراستار: سعیدرضا علی عسکری
مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۳۹۹.
مشخصات ظاهری: سيزده، ۲۳۰ ص
شماره دیویی: ج 467 ش 297/15
معرفی کتاب:
هدف نویسنده کتاب « جريانشناسي مطالعات قرآني معاصر» آن است که خواننده با جریان های معاصر در مطالعات قرآنی به گونه ای آشنا شود که تا حدود زیادی مسئله ها در این حیطه را شناسایی کند و این امکان برای او فراهم شود که با عرضه محتوای درس های حاضر، با درس های سنتی علوم قرآنی دریابد میان سنت علوم قرآنی، طی قرن ها با مطالعات کنونی چه نسبتی وجود دارد.
در اثر فراروی، افزون بر جریان شناسی مطالعات قرآنی مسلمانان، جریان های مطالعات قرآنی در جهان غرب نیز بررسی می شوند تا آشکار شود میان این دو طیف تا چه پایه همگرایی و در چه حوزه هایی تمایز وجود دارد.
کتاب « جريانشناسي مطالعات قرآني معاصر» در سه بخش اصلی که شامل پانزده فصل می باشد به نگارش درآمده است:
بخش اول با عنوان « مطالعات قرآنی جدید در جهان اسلام» شامل هشت فصل با عناوین جریان خودبسندگی معنایی در قرآن، جریان قرآنیون، مکتب تفکیک، جریان تهذیب گرایی دینی، جریان نومعتزلیان، تاریخ قرآن نزد مسلمانان، نمایه سازی: معاجم، فهارس و کتابنامه های قرآنی و مطالعات زبان شناختی می باشد.
رویکرد نقد متن، رویکرد نسخه شناسی قرآن، نمایه سازی، ترجمه قرآن کریم، مطالعات زبان شناختی-ادبی و مطالعات انسان شناسی عناوین فصول بخش دوم این کتاب با عنوان « مطالعات قرآنی در غرب» را تشکیل می دهند.
بخش پایانی کتاب« جريانشناسی مطالعات قرآنی معاصر» نیز شامل بخش سوم و فصل پانزدهم با عنوان « دفاع از قرآن در برابر شبهه های شرق شناسان» می باشد.