پدیدآور: محمدرضا عابديني
مشخصات نشر: قم: نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ۱۳۹۹
مشخصات ظاهری: ۱۰۴ ص
شماره دیویی: ص ح 556 ع 297/156
معرفی کتاب:
سیره تربیتی قرآن کریم، افزون بر بیان مفاهیم، معرفی مصادبق و الگوهای عینی و خارجی است؛ از این رو در قرآن کریم بیش از دو هزار آیه درباره ی انبیای الهی علیهم السلام آمده است. این امر نشان می دهد که مطالعه و بررسی زندگی انبیای گذشته، برای امت پیامبر خاتم صلوات الله علیه و آله نیز راهگشا و هدایت بخش است. زیرا همه انبیا، با این که به شرایط زمان، مکان و استعدادها توجه داشته اند، ولی مخاطبشان « نظام فطرت» بوده است. از طرفی محبت به آن ها، محبت به خداوند است و هدایتگری ایجاد می کند. بنابراین تحلیل سیره انبیا و اولیای الهی، به عنوان حقیقتی زنده و تاثیرگذار در زندگی امروز ما- چه در جانب محبت به آن ها و چه در عبرت گرفتن و درس آموزی از سرنوشت مخالفان آن ها- آن هم در بیان کامل قرآنی، کاملا لازم و ضروری است. در این راستا، کتاب « حضرت صالح علیه السلام» دفتر پنجم از مجموعه سیره تربیتی پیامبران است که توسط محمدرضا عابدینی به نگارش درآمده است.
محتوای کتاب حاضر به صورت گفتاری از شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی، در برنامه « سمت خدا» ارائه شده؛ از این رو ملاحظات بسیاری، از جمله شرایط مخاطبان وحالت گفتاری در آن رعایت شده است.
حکایت حضرت صالح علیه السلام در قرآن کریم بر محور معجزه ای است که خدای سبحان به تقاضای قومش به او عنایت فرمود. قرآن، این معجزه و نشانه را « ناقه الله» معرفی می کند که از دل کوه سخت خارج شد. انتساب خاص این شتر به خدای سبحان، آن را نشانه آشکار الهی قرار داد و به همین جهت، امام حسین علیه السلام در صحرای کربلا وقتی خون شش ماهه اش بر دستانش جاری می شد عرض کرد: خدایا، خون این قربانی تشنه را در نشانه آشکاربودن، کم تر از شتر صالح قرار نده که « ناقه الله و سقیاها».
کتاب « حضرت صالح علیه السلام» در سه فصل با عناوین « حضرت صالح و قوم ثمود» ، « دوران نبوت» و « سرانجام قوم صالح علیه السلام» به نگارش درآمده است.