پدیدآور: علیمحمد رضائی هفتادر
مشخصات نشر: تبریز: آزادی قلم، ۱۴۰۰.
مشخصات ظاهری: ۷۷ ص.
شماره دیویی: ش 582 ر 297/153
معرفی کتاب:
زبان در مفهوم استعداد نطق و رسانایی معانی پنهان یا جایگزین کلام، ویژه انسان است. عنصر سخن و قوه درک حقایق، آدمی را مخاطب وحی تشریعی خداوند قرار می دهد. کتاب « شناخت زبان قرآن بر اساس تفسیر» به پاسخِ پرسش هایی درباره زبان قرآن می پردازد.
کتاب حاضردر شش فصل با عناوین زیر به نگارش درآمده است: تحلیل زبان شناسی و زبان قرآن، روش کشف زبان قرآن، نظرهای گوناگون در زبان گزاره های قرآن، شناخت هدف قرآن، معیارهایی برای فهم و تفسیر قرآن ، منطق قرآن و زبان گفتمان.
در کتاب « شناخت زبان قرآن بر اساس تفسیر» پرسش هایی از قبیل موارد زیر مطرح شده است: زبان قرآن از چه هویتی برخوردار است؟ خداوند در ابلاغ پیام هدایت انسان از چه سبک و شیوه ای استفاده کرده است؟ آیا قرآن در قالب زبان تخصصی، علمی، فلسفی و ... بیان شده و یا به زبان متعارف و معمول بیان شده و اساسا دارای یک زبان است یا آن که به تناسب تنوع و فراوانی موضوعات طبیعی و ماورای طبیعی از یک سو و سطوح و لایه های تودرتوی معانی جاویدانش از سوی دیگر، دارای زبان های ترکیبی و متعدد است؟ آیا زبان قرآن در توصیف جهان و انسان، آغاز و فرجام هستی، شرح حوادث امت ها، نهی و دعوت و توصیه و جز این ها، زبان واقع گویانه و معرفت بخش است و یا صرفا زبانی کارکردگرایانه و احساس برانگیز یا نمادین؟ آیا زبان قرآن قاعده مند است یا هنجارشکن؟ و ....