پدیدآور: سید محمد علی میرصانعی
مشخصات نشر: قم: نشر ادیان،1400
مشخصات ظاهری: 232ص
شماره دیویی: الف 941 م 297/159
معرفی کتاب:
در قرآن کریم داده های زیادی پیرامون عیسی مسیح و مسیحیت وجود دارد، که برخی از آنها باورهای مسیحی را به چالش کشیده است. پس از گسترش اسلام در مناطق مسیحی نشین، الهی دانان مسیحی که باورهای دینی خود را در خطر می دیدند، برای دفاع از این باورها دست به دفاعه نویسی زدند، و در این راستا به بررسی قرآن پرداختند. کتاب « الهی دانان مسیحی و قرآن» در این رابطه به نگارش درآمده است.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم:
قدیمی ترین منابع مکتوبی که در این باره برجای مانده، مربوط به سه تن از الهی دانان مسیحی قرن هشتم و نهم میلادی، به نام های یوحنا دمشقی، عمار بصری و ابورائطه تکریتی است.این سه الهی دان با رویکردهای متفاوتی به بررسی قرآن پرداختند؛ که از آن جمله تلاش برای انکار وحیانی بودن قرآن، به چالش کشییدن برخی از آموزه های قرآنی، و ارائه تفسیر مسیحی از آیات قران را می توان نام برد.
در کتاب «الهی دانان مسیحی و قرآن» ، بستر تاریخی و فکری هر یک از این الهی دانان، به روش تاریخی تحلیل شده و سپس دیدگاه های ایشان در مواجهه با قرآن، به روش توصیفی-تحلیلی گزارش شده و با استفاده از داده های تاریخی، آموزه های کتاب مقدس و قرآن کریم، تعالیم موجود در سنت مسیحی و اسلامی و شواهد عقلانی مورد ارزیابی قرار گرفته است و بر اساس نتایج به دست آمده در این کتاب، دیدگاه این سه الهی دان مسیحی در مواجهه با هویت وحیانی قرآن و آموزه های قرآنی، فاقد نگاه جامع به آیات قران است و با غرض ورزی و تفسیر به رای همراه است.