آموزش روش‌های تدبر در قرآن (9) : روش های تدبر ادبی ( توسعه و بلاغت کلام)
۱۴۰۱-۱۰-۲۰

پدیدآور: احمد رضا اخوت

مشخصات نشر: تهران: قرآن و اهل بيت نبوت عليهم‌السلام، 1392-

مشخصات ظاهری: ج.: مصور، جدول، نمودار

شماره دیویی: آ 321 الف 297/15

معرفی کتاب:

نقش حروف در قرآن، نقشی بی بدیل است و توجه به آن می تواند ما را به حقیقت حرف ها و سخنان قرآن راهنمایی کند. این حرف ها در نقش های مختلفی ظاهر می شوند. گاه توسعه دهنده کلام اند و گاه تعیین کننده جهت خطاب، گاه تغییر دهنده جهت کلام و گاه تاکید کننده بر مطالب خطاب و ...آنچه از بلاغت در کلام می توان جستجو کرد در آشنایی با حروف است. هم چنین می توان گفت حروف، نزدیک ترین عنصر متن به لحن هستند که می تواند احساس و عواطف را در کلام متکلم زنده کند. در کتاب « روش های تدبر ادبی ( توسعه و بلاغت کلام)» به نقش حروف در القای معانی کلام اشاره می شود.

این کتاب درصدد است که حروف را با رویکرد بلاغت و مهم تر از همه با یکپارچه دیدن متن به صورت موضوعی در کنار هم و با مقایسه بررسی کند. بدین ترتیب چهار محور طبقه بندی موضوعی حروف، بررسی مقایسه ای حروف با هم، تاثیر حروف در بلاغت و یکپارچه دیدن متن، تمایز کتاب حاضر نسبت به سایر کتب است.

سعی شده برای حروف، معنایی واحد به صورت معنای اصلی اتخاذ شود و سایر معانی به صورت فروعات آن مورد نظر باشد. هم چنین سعی شده خواننده بیش از پیش به اعجاز حروف قرآن واقف شود.

دو سطح تمرین در کتاب لحاظ شده است: سطح اول تمرین هایی است که درون هر درس و به تعداد آورده شده و سطح دوم، تمرین هایی است که در دس مستقل بعد از دو یا سه درس ذکر می شود.

کتاب « روش های تدبر ادبی ( توسعه و بلاغت کلام)» جلد نهم از مجموعه کتاب « آموزش روش‌هاي تدبر در قرآن» می باشد.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید