پدیدآور: احمد رضا اخوت
مشخصات نشر: تهران: قرآن و اهل بيت نبوت عليهمالسلام، 1392-
مشخصات ظاهری: ج.: مصور، جدول، نمودار
شماره دیویی: آ 321 الف 297/15
معرفی کتاب:
هر متنی از کتاب آسمانی از « کلام» و « کلماتی» تالیف شده است و همگی در راستای غرضی قرار گرفته اند و ما را با عالم قدس مرتبط می سازند. تدبر که به معنای توجه به غرض متن و درنظرگرفتن آن در زندگی است، در متن کتاب، از تدبر در « کلمات» و « کلام» آغاز می شود. از این رو « کلمه» در حکم باب ورود به هر متنی است. در تدبر کلمه ای معلوم می شود که هر کلمه ای با موضوع، غرض و غایت سوره در ارتباط تنگاتنگی است و با فهم این کلمه است که فرد به حقایقی علم یافته و می تواند آن ها را به کار گیرد. این حقایق، گاه کشف مواقف عمل، گاه تدوین قوانین و احکام، گاه تعمیم قوانین و احکام و موارد دیگر از این دست است. بنابراین در مجموع می توان گفت که علم به حقایق قرآن و عمل به آن از طریق کلمات ممکن و میسر می باشد. کتاب « روش های تدبر کلمه ای » تلاشی در گشوده شدن باب فهم معانی از طریق کلمات است.
این کتاب هم چون مجلدات پیشین، مبنای کار خود را بر شیوه مهارتی در طرح موضوعات دروس و مطالعه روش در درون یک یا چند سوره قرار داده است.
دروس مختلف کتاب « روش های تدبر کلمه ای» به ترتیب حول محورهای زیر شکل گرفته است: مطالب مربوط به معنا و مصداق کلمه؛ مطالب مربوط به روابط کلمات با هم در یک سوره؛ مطالب مربوط به ارتباط کلمات با غرض سوره؛ مطالب مربوط به مطالعه بهتر کلمات در سوره، از جمله به دست آوردن تعاریف کلمات از سوره؛ مطالب مربوط به روش های تحقیق موضوع در قرآن که از دریچه کلمات وارد شده و به جمع بندی و نتیجه گیری منجر می شود.
کتاب حاضر، جلد سوم از مجموعه کتاب « آموزش روشهاي تدبر در قرآن» می باشد که شامل تدبر در سُور مبارکه حمد، توحید، عصر، مطففین ، انشقاق، بروج، نبأ و زمر می باشد.