پدیدآور: علی فتحی
مشخصات نشر: قم : پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، ۱۴۰۰.
مشخصات ظاهری: هشت، ۲۹۵ ص
شماره بندی دیویی: ت 243 ف297/171
معرفی کتاب:
در منظومه معنایی قرآن، واژه ها و گزاره ها به صورت منسجم و نظام مند در کنار هم چیده شده اند که باید همه آیات آن را با یکدیگر در نظر گرفت تا پیوند معنایی آن ها را پیدا کرد. شیوه تفسیر قرآنبه قرآن ک همواره مورد توجه مفسران و قرآن پژوهان بوده است، روشی مهم برای درک پیوستگی معنایی آیات قرآن است. درک درست و دقیق از مبانی بنیادین و معیارهای صحیح تفسیر قرآن به قرآن بر فهم ضابطه مند و شناخت پیوند معنایی آیات قرآن با یکدیگر استوار است. کتاب « تفسیر قرآن به قرآن: سیر تاریخی، مبانی و معیارها» ضمن گزارش عینی، پیشینه تاریخی تفسیر قرآن به قرآن، به بررسی مبانی و معیارهای مهم آن پرداخته است. بدیهی است شناخت سیر تاریخی مبانی و معیارهای تفسیر قرآن به قرآن ما را از یک سو با امتیازها و دستاوردهای این شیوه تفسیری و از سوی دیگر با کاستی ها و لغزش های فراروی آن آشنا می کند.
هدف اصلی کتاب، تبیین مبانی و معیارهای پیوند معنایی آیات قرآن با یکدیگر است که می تواند برای همه دانش پژوهان رشته تفسیر و علوم قرآن و سایر علاقه مندان به پژوهش های قرآنی مورد استفاده واقع شود.
کتاب « تفسیر قرآن به قرآن: سیر تاریخی، مبانی و معیارها» در سه بخش با عناوین « کلیات و مفاهیم» ، « سیر تطور تاریخی تفسیر قرآن به قرآن» و « روش شناسی تفسیر قرآن به قرآن» تنظیم شده است.