روش شناسی پیوند ‌میان ‌دستگاه‌ مفهومی ‌قرآن ‌کریم و علوم مدرن
۱۴۰۱-۱۱-۰۸

پدیدآور:  احمد پاکتچی

مشخصات نشر: تهران:‌‏ دانشگاه امام صادق (ع)، ۱۴۰۰

مشخصات ظاهری: ۳۷۲ ص.

شماره بندی دیویی:  ر 219 پ297/158

معرفی کتاب:

موضوع کتاب « روش شناسی پیوند ‌میان ‌دستگاه‌ مفهومی ‌قرآن ‌کریم و علوم مدرن» ، زیر عنوان کلی « آشتی و همسازی علم و دین» است. رابطه دین با علم را  در کلی ترین معنایش می توان در ژرفنای تاریخ بازجست. در مطالعه پیش رو، این پیشینه های دور و این معنای کلی از علم موردنظر نیست، سخن درباره علم در این جا بدان معناست که در فضای فرهنگی درجوامع مدرن فهمیده می شود. دراین معنا از علم، به طور خاص، سخن از علوم دانشگاهی و دانش مدرن است.

بحث در پژوهش حاضر، از سویی درباره قرآن کریم و از سوی دیگر درباره علوم مدرن با محوریت غرب به عنوان مهد این علوم است. آن چه این پژوهش بر آن تمرکز دارد، ارائه کردن یک " دستگاه انتقادی" است که بتواند برای محققانی سودمند باشد که در مسیر تنظیم رابطه علوم مدرن با قرآن کریم از یک سو و بهره گیری از آموزه های قرآن کریم برای ارتقای علوم از سوی دیگر تلاش دارند.

در کتاب « روش شناسی پیوند ‌میان ‌دستگاه‌ مفهومی ‌قرآن ‌کریم و علوم مدرن» ، مقصد این است که الگویی معین برای ایجاد پیوند میان معارف قرآن کریم و علوم مدرن پیشنهاد شود. هدف در این جا، نه یک مطالعه درجه اول، بلکه مطالعه ای از درجه دوم است و چنان که از عنوان اثر پیداست، بناست به روش شناسی این دست مطالعات پرداخته شود.

در این پژوهش، مباحث به گونه ای طرح شده اند که نه بر مبنای یک نگرش و نظریه برگزیده، بلکه با یک الگوی باز، همه جانبه و تا حد ممکن قابل استفاده برای گسترده ترین طیف از مخاطبان ارائه گردد.

«دستگاه مفهومی قرآن کریم»، «دستگاه مفهومی علوم مدرن»،« سابقه پیوند میان علوم دینی و علوم مدرن» و «الگوی پیوند میان دو دستگاه مفهومی» عناوین چهار فصل این کتاب را تشکیل می دهند.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید