مبانی سیاست از منظر قرآن
۱۴۰۱-۱۱-۰۸

پدیدآور: محمد عابدی

مشخصات نشر: تهران: سازمان انتشارت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی،1400

مشخصات ظاهری: 440ص

رده بندی دیویی: م 118 ع297/4832

معرفی کتاب:

فلسفه سیاسی به پرسش های کلان سیاست پاسخ می دهد؛ پرسش هایی چون: هدف زندگی سیاسی، بهترین حکومت، نقش شهروندان در تعیین سرنوشت، حق نظارت بر حاکمان و... این پاسخ ها البته مبتنی بر مجموعه ای از مبانی (هستی شناختی، انسان شناختی، معرفت شناختی و...) ارائه می شوند و فیلسوف بدون کاربست مبانی، نمی تواند پاسخگوی پرسش های سیاسی باشد. تفاوت در همین مبانی، منشاء تفاوت فلسفه های سیاسی نیز هست، تمایزی که تا مرز تعارض پیش می رود. در این میان تنها راه برون رفت از فلسفه های متعارض و پاسخ های ناهمگون آنها به پرسش های سیاسی و نیز امکان سنجش اعتبار مبانی هر فلسفه سیاسی، دسترسی به مبناهایی است که ملاک صحت و اعتبار دارند و امکان سنجش درستی آنها هم مقدور است. کتاب"مبانی سیاست از منظر قرآن" اثبات می کند که قرآن مجید چنین ظرفیتی را دارد و می تواند مبانی صحیح و معتبری را ارائه کند و با توجه به این ظرفیت عظیم قرآن، تلاش می کند ابعادی از مبانی قرآنی سیاست را ارائه نماید.

مهم ترین مبناهایی را که سیاست قرآنی بر آن استوار است در ابعاد معرفت شناختی، خداشناختی، هستی شناختی و انسان شناختی در این کتاب مورد توجه قرار گرفته است و به منظور کاربردی شدن کتاب، بروندادهای پذیرش هر گروه از مبانی در چگونگی پاسخ به مسائل مهم سیاست تبیین شده است و به صورت ضمنی، سرچشمه های مبنایی تفاوت پاسخ های قرآنی به مسائل سیاسی را نسبت به پاسخ های مکتب های دیگر نشان می دهد.

کتاب"مبانی سیاست از منظر قرآن" در پنج فصل با عناوین ذیل به نگارش درآمده است: کلیات، مبانی معرفت شناختی، مبانی خداشناختی، مبانی جهان شناختی و مبانی انسان شناختی.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید