سنجش تحلیلی- عقلانی معنویت اسلامی و شبه معنویت های نوظهور: (از نقد شبه معنویت ها تا کاربردی سازی معنویت اسلامی)
۱۴۰۱-۱۲-۰۲

پدیدآور: هاشم قربانی

مشخصات نشر: قزوین: دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)،1400

مشخصات ظاهری: 401ص

رده بندی دیویی: س 551 ق 297/63

معرفی کتاب:    

آسیب شناسی عرفان و معنویت اسلامی در دوران جدید بسیار ضروری است. یکی از علت های ضرورت این امر، ظهور شتابان معنویت ها و شبه معنویت های نوپدید با تنوع گسترده است. کتاب سنجش تحلیلی- عقلانی معنویت اسلامی و شبه معنویت های نوظهور با چنین هدفی نگارش یافته است که هم رهیافتی آسیب شناسانه دارد، هم رویکرد کاربردی به معنویت اسلامی در جهت فراگیر ساختن و ایجاد حس قابلیت دسترس بودن آن و خارج نمودن آن از برخی تصویرسازی های ناصحیح مبتنی بر فهم نادرست؛ و از دگرسو، بر سنجش و مقایسه استوار است تا بنیانی عقلانی برای طرح و بحث فراهم سازد و از برخی پندارداشت های متحجرانه بپرهیزد.

در این کتاب طرحی آسان یاب از عرفان عملی یا معنویت اسلامی به نمایش گذاشته خواهد شد که با ساختاری عقلانی در مواجهه با مهمترین مسائل حوزه عرفان همراه است.

هدف کتاب « سنجش تحلیلی- عقلانی معنویت اسلامی و شبه معنویت های نوظهور» ، ارائه الگوئی معنوی برای زیستن بر پایه آموزه های اسلامی است و تمام متون عرفان متحقق در دوران اسلامی را به منزله سرمایه برای تدوین و طراحی این الگو لحاظ می کند. اما بیش از آنکه تکیه گاه خود را بر پایه چنین آثاری بنا نهد، بیشتر بر آموزه های اصیل اسلامی استوار می سازد.

در این کتاب، توجه به رویکرد کاربردی معنویت در دستور کار قرار گرفته است و درون محتوای آن در واقع، ارائه تصویری از چهار مساله بنیادین ساحت عرفان و معنویت است:

1- مساله وجود و حضور خداوند

2- مساله شیطان در جایگاه معاند زیست مومنانه و به عنوان آفت زندگی انسانی

3- مساله دعا و نیایش

4- مساله عشق و زیست عاشقانه

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید