اصول تدبر در قرآن
۱۴۰۱-۱۲-۰۶
قرآن کریم که یادگار بزرگ رسول گرامی اسلام در میان امت اوست نه تنها مخاطبان مسلمان بلکه کافران و منافقان را نیز به تدبر در این کتاب فرا خوانده است تا پس از درک حقانیت و حیانیت آن از روایات نورانی اش یاری جویند و مقصد حقیقی خویش بیایند اما به رغم اهمیت موضوع تدبر مفسران ارجمند به سادگی از کنار آن گذشته اند و روشن نکرده اند که تدبر چیست و راه و روش آن کدام است؟ کتاب « اصول تدبر در قرآن» ، کوششی در مسیر تدبر در قرآن و تبیین راه و روش آن است.

 

پدید آورنده : علیرضا باقر

مشخصات نشر : تهران، شایا: 1399

مشخصات ظاهری : 288 ص.

شماره دیویی : الف 236 ب 297/159

معرفی کتاب :

قرآن کریم که یادگار بزرگ رسول گرامی اسلام در میان امت اوست نه تنها مخاطبان مسلمان بلکه کافران و منافقان را نیز به تدبر در این کتاب فرا خوانده است تا پس از درک حقانیت و حیانیت آن از روایات نورانی اش یاری جویند و مقصد حقیقی خویش بیایند اما به رغم اهمیت موضوع تدبر مفسران ارجمند به سادگی از کنار آن گذشته اند و روشن نکرده اند که تدبر چیست و راه و روش آن کدام است ؟ کتاب « اصول تدبر در قرآن» ، کوششی در مسیر تدبر در قرآن و تبیین راه و روش آن است .

نویسنده در این اثر ضمن تصریح به اینکه تدبر در قرآن با تفسیر آن تفاوت دارد تاکید می کند تدبر وظیفه همگان است و به قشری خاص منحصر نمی شود . هم از این روست که تدبر را به سه لایه گوناگون سطحی میانی و عمیق تقسیم می کند و با گنجاندن همه مخاطبان قرآن در این سه لایه ، اصول پیشنهادی خود را برای تدبر در هر یک از لایه ها جداگانه بیان می کند .

کتاب حاضر مخاطبان را در سه سطح گوناگون دسته بندی کرده است و سپس اصول تدبر را در سه لایه سطحی ، میانی و عمقی مطرح نموده که هریک متناسب با یکی از آن سطوح است این دسته بندی برای آن بوده است که نشان دهد همه مخاطبان قرآن حتی آنان که با زبان عربی آشنایی ندارند می توانند و بلکه باید با تکیه بر اصولی استوار ، به تدبر در قرآن بپردازند .

نکته دیگر اینکه بحث این نوشتار ، بخشی اساسا درون دینی و مبتنی بر با ورهای فراگیری درباره قرآن است که تقریبا همه مسلمانان بر آن اجماع دارند و بنابراین طبیعی است که در آن از ورود در بعضی شبهات و آرای اختلافی پرهیز شود ، زیرا چنین موضوعاتی باید در جای دیگری و هنگام بحث از موجودیت قرآن مورد نقد و بررسی قرار گیرد .

کتاب « اصول تدبر در قرآن» شامل چهار بخش به شرح زیر می باشد :

قرآن و تدبر؛ مفهوم تدبر؛  انواع تدبر و ارکان آن؛ اصول و مبانی تدبر 

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید