پدیدآور: احمدرضا اخوت
مشخصات نشر: تهران، انتشارات قرآن و اهل بیت (ع)
مشخصات ظاهری:329 ص، ج: جدول، نمودار
شمارة دیویی: ج6 آ 321 الف 15 /297
معرفی کتاب:
سوره های قرآن در عین استقلالی که از هم دارند،( در راستای هدایت زندگی انسان و زنده کردن او به حیات طیبه)در ارتباط با هم نیز اهداف و غایات جدیدی را پیش روی انسان می نهند. تدبر در سوره ها و تدبر بین سوره ای منجر به کشف حقایق بسیاری می شود. منظور از تدبر بین سوره ای این است که بعد از آن که هریک از سوره ها در جهت نزدیک شدن به غرض آن به طور مستقل مطالعه شد ، به وسیلة مطالعه و مقایسة بین سوره ها به غرضی مشترک در مجموع این سوره ها دست یابیم. در تدبر بین سوره ای چهار گام پیش روست: انتخاب سوره ها، مطالعة ابتدایی سوره ها، مقایسه، جمع بین سور. کتاب « تدبّر در سوره های مکّی» از جمله کتاب هایی است که در این راستا به نگارش درآمده است.
در مقدمه کتاب حاضر چنین می خوانیم: سوره های مکی سوره هایی با مضامین پایه ای و بنیادی هستندکه زندگی فردی و اجتماعی را به داشتن نظامی استوار و ساختاری منظم با ولایت رسول و امام برای رسیدن به امّت واحده تشویق می کنند.
مطالعه سوره های مکی با هم ، به فرد و جامعه کمک می کند تا بتوانند زیر ساخت های اعتقادی و اجتماعی لازم برای رشد و دریافت نور را به دست آورده و بر اساس آن راه های رسیدن به وحدت در مسیر حق را بیاموزند. در این راستا لازم است پیرامون غرض دار بودن مجموعه ای سوره ها ، شیوه هایی را تجربه کنیم که در این صورت می توان به مطالعه ساختاری در بررسی موضوعات قرآنی دست یافت.
کتاب « تدبّر در سوره های مکّی» جلد ششم از مجموعه کتب« آموزش روشهای تدبر در قرآن» است که در سه فصل با پانزده درس به شرح ذیل ارائه شده است:
فصل اول: تدبّر در سوره های الر(الف لام را) شامل درس های یک تا هفت« سوره مبارکة یونس، سورة مبارکه هود، سورة مبارکة یوسف، سورة مبارکة رعد ، سورة مبارکة ابراهیم، سورة مبارکة حجر»؛ فصل دوم: تدبّر در بین سوره های طسم(طواسین)شامل درس هاس هشت تا ده«سورة مبارکة شعراء، سورة مبارکة نمل، سورة مباکة قصص،» و درس یازدهم: درس جامع بین سوره های طواسین؛ فصل سوم: تدبر در بین سوره ای حم(حوامیم) شامل درس های دوازده تا چهارده«سوره مبارکة غافر، سورة مبارکة شوری، سورة مبارکة جاثیه» و درس پانزدهم درس جامع بین سوره های حوامیم و فصل تکمیلی: زیارت جامعة کبیره.