امانت شرعی
۱۴۰۲-۰۱-۱۹

پدیدآور: علی خوشرو، نسرین خوبیان

مشخصات ناشر:تهران انتشارات شیل 1400

مشخصات ظاهری 125 ص

شماره دیویی:الف876خ 297/372

معرفی کتاب:

اصل امانت داری ابتدا نزد خداوند متعال و سپس پیام آوران الهی به عنوان مهمترین فریضه دین دین بوده و مورد تأکید می باشد. امانت شرعی یعنی آنچه از جانب شارع داده می شود مانند اذن نسبت به دست پیدا کردن به اموال گمشده، تصرّف اولیا به اموال مولی (ع)، امّا امانت شرعی در اصطلاح معمولاَ به مالی اطلاق می شود شارع، فردی را بر آن امین قرار داده است.

کتاب "امانت شرعی" در پنج فصل نگاشته شده است . فصل اول با عنوان م«فاهیم اولیه» به تعریف امانت در لغت  و در اصطلاح فقهی و حقوقی پرداخته شده است.

در فصل دوم با عنوان «انواع امانت» ، از امانت عقدی(، تعریف فقهی ، حقوقی )و امانت شرعی (تعریف فقهی و فرق و تشابه امانت شرعی با عقدی و احکام فقهی و عمومی امانت و امانت داری و ....... سخن به میان آمده است.

در فصل سوم با عنوان «بررسی دیدگاه های فقهی حقوق در امانت شرعی»  به بیان مواردی از جمله شرایط امین و امانت داری در فقه و حقوق ، مصادیق امانت شرعی(عاریه، ودیعه و....) قاعده های استیمان، اتلاف، ضمان ، تقصیر وعدم ضمان الامین و احکام حقوقی پرداخته است.

فصل چهارم با عنوان «تطبیق امانت شرعی از نگاه کلام الهی و دیدگاه فقهی حقوقی» به مواردی از جمله تطبیق امانت از نگاه قرآنی و از نگاه فقهی و حقوقی ، انحلال امانت داری و موجبات تقصیر و ضمان در امانت داری ، خیانت در امانت , عنصر قانونی و مادی جرم و .....اشاره نموده است.

در فصل پنجم با عنوان "کلام آخر" نتیجه گیری موضوع تحیق بیان شده است.

ماهیت امانت شرعی در مقابل صفت خیانت است و شرعاَ همان مالی است که نزد فردی به امانت گذاشته شده که بر اساس شرع دارای احکام و شرایطی است که از جمله آن امین بودن است.

گرچه امانت داری در شرع اسلام و نزد قانون و حقوقدانان دارای احکامی است که تقریباَ شبیه یکدیگر بودند.و شرع اسلام از نگاه درونی یا بر اساس قضاوت وجدان به آن پرداخته است، ولی قانون و حقوقدانان بر اساس عناصر تشکیل دهندة جرم و موجبات تقصیر به آن پرداخته و اشخاص امین هستند مگر اینکه بر اساس قانون و عناصر جرم مرتکب خیانت در امانت شوند، هرچند قصد و وجدان درونی آن ها بر مبنای کارخیر و عدم ایراد خسارت بوده است، بنابراین در جامعه وقتی مقررات قانونی ابلاغ شدبه معنای اطلاع داشتن تمام افراد جامعه است.

مؤلف/نویسنده/عکاس:
منبع:
مقدمه کتاب
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید