پدیدآور: علی راد
مشخصات ظاهری:155ص
مشخصات نشر: قم: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۳۹۹.
شماره دیویی: ت 148 ر 297/19
معرفی کتاب:
حق تفسیر قرآن، مؤلّفه تمایز بخش تفسیر امامیه، باورمندی امامیه به تحریف قرآن، تطورات و چرخش هرمنوتیکی تفسیر امامیه، فقدان انسجام در تفسیر امامان شیعه از چالش های مهم کلامی تفسیر امامیه است که در آثار خاورشناسان بازتابیده شده است. هر فصل از کتاب « تفسیر امامیه در پژوهش های خاورشناسان» دارای دو جستار اشاره و ارزیابی است. نویسنده در بخش اشاره به تقریر نظریة خاورشناسان دربارة چالش ها پرداخته و در بخش ارزیابی، نظریه ها را به توبه نقد و سنجش سپرده است. نگارنده در حد میسور تلاش نموده است تا از نقد الهیاتی و موازی که سوگیرانه و ایدئولوژیک است، خودداری نماید و برپایة اصول نقد علمی به ارزیابی دیدگاه های خاورشناسان بپردازد.
برایند این کتاب بر این مهم تأکید داردکه توجه به تفسیر امامیه و مبانی کلامی مورد توحه جدی خاورشناسان است، اما به دلیل عدم احاطه بر اصول و مبانی تفسیر امامیه، آسیب های مستندات، تحلیل و استنتاج آنان مشهود است که این آسیب با شکل گیری جریان خودانتقادی در میان خاورشناسان و نقد علمی و منصفانه آثار آنان از سوی تفسیر پژوهان شیعی قابل ترمیم است.
نگارنده کتاب « تفسیر امامیه در پژوهش های خاورشناسان» ضمن التزام به اصول علمی و اخلاقیِ نقد، بر قواعدی چون وحیانی بودن قرآن و الهی بودن رسالت محمدی(ص)پرهیز از یکسان انگاری قران با کتاب مقدس،بطلان تعمیم گرایی در امور تاریخی و اعتقادی،مرجعیّت اَعلامِ برجسته و منابع شاخص مذهب در ارائه دیدگاه،نداشتن نمایندگیِ فرقه های خرد و آرای شاذ از نظریة مذهب،....در پژوهش های تفسیری تأکید دارد.
کتاب « تفسیر امامیه در پژوهش های خاورشناسان» پس از پیشگفتار درپنج فصل با عناوین زیر نگاشته شده است:
فصل اول: چالش حقّ تفسیرقرآن ؛ فصل دوم: چالش شاخص شیعی دانستن یک تفسیر؛ فصل سوم:چالش باورمندی امامیه به تحریف قرآن ؛ فصل چهارم:چالش تطورات هرمئوتیکی تفسیر امامیه؛ فصل پنجم: چالش انسجام در تفسیر امامان شیعه.